konsolidera skuld till en inteckning

Även om de har en viss skuld är bra för din kredit värdering, om du är överväldigad av din månatliga räkningar som inte är en bra position att vara i, och du måste vidta åtgärder. Frågan är vilken typ av åtgärd bör du ta. Ett av de bästa sätten att hantera situationen är att befästa denna skuld.

varför konsolidera?

När du konsolidera din skuld, du rullar i huvudsak dessa balanser till en enda skuld som kräver endast en – inte många – månatliga betalningar. Uppenbarligen betalar bara en borgenär en månad är lättare än att skicka checkar till ett dussin eller mer, men det är bara en liten del av fördelarna med skuldkonsolidering.

nytta: spara pengar

Innan du gör beslutet att konsolidera din skuld, måste du använda en miniräknare skuldkonsolidering att avgöra hur mycket du skulle kunna spara om du gjorde. Du kommer att bli förvånad över resultatet.

Om du undrar varför du skulle spara pengar när du fortfarande är skyldig samma summa pengar, är svaret att du inte är skyldig samma mängd pengar. Du förstår, en av de största problemen med de flesta människors skuld är de höga räntor kreditkort. Om du bara betalar minsta månadskostnaden, kan du sluta spendera mer än fyra årtionden som försöker betala av dem helt.

När du konsolidera din skuld, men du kommer att betala av dessa balanser förr vilket kommer att spara dig en enorm mängd av intresse.

Medan du är nästan garanterat att spara pengar på lång sikt genom skuldkonsolidering, bör din månatliga betalningar också minskas.

fördel: skattereduktion

Medan en skuldkonsolidering kalkylator kan visa dig hur mycket du ska spara, kommer det inte ta hänsyn till en faktor: de skattemässiga fördelarna med refinansiering din inteckning. De flesta husägare är berättigade till avdrag för den ränta de betalar på sina lån från sina federala skatter. Som avsevärt kan minska sin skatteskuld vid utgången av året.

Kreditkort skuld, å andra sidan, inte erbjuder några skatteförmåner. Du betalar helt enkelt och betala på dem utan att egentligen göra en buckla i den huvudansvarige. Åtminstone om du är skyldig pengar och betala tillbaka skulden, bör du skörda någon typ av belöning som du kommer om du konsolidera skulden.

nytta: förbättra kredit värdering

En annan fördel med skuldkonsolidering är att det gör det lättare för dig att börja förbättra din kredit värdering. Allt detta skulden tar ut sin rätt snabbt och kan orsaka din poäng att släppa snabbt, särskilt om du har gjort sena betalningar eller missat dem helt och hållet eller om du har maxade ut det mesta av din kredit gränser.

Betala tillbaka att skulden kommer inte magiskt öka din kredit värdering, dock. Du kommer att kunna börja använda dessa kreditkort mer ansvarsfullt. Till exempel, kan du börja att upprätthålla en balans under 30% av den totala kreditgränsen. Du kan också förhindra nedläggningen av viktiga kredit konton – som du har haft den längsta – vilket skulle ha en negativ effekt på din kredit värdering.