konsekvenserna av omvänd inteckning på din andra äktenskap

En låntagare är sannolikt att kvalificera sig för omvänd hypotekslån om han är minst 62 år och ha ett hus i hans namn. Han behöver inte göra några månatliga betalningar tillbaka till långivaren och får betalt i form av en engångskostnad klumpsumma, en månatlig fördelning, en kreditram eller en kombination av alla dessa. Dessutom behöver han inte betala tillbaka det belopp tills han bestämmer sig för att lämna sitt hem och i allmänhet betalar summan tillbaka från sin försäljning.

När en låntagare förstår alla för-och nackdelar noga innan, kommer han stöta på några osannolika händelser i processen. Det finns dock små komplikationer när en äldre husägare som har en omvänd inteckning gifter. Om låntagaren har gemensamt tagit detta lån i namn av hans första maka och sig själv, är det viktigt att veta att det inte blir någon rättvisa för hans andra maka. Den andra maken kan förlora ditt hem om du avlida innan din första make.

Det finns en enkel lösning på detta problem och det bör diskuteras med långivaren i god tid så att du inte stöter på några överraskningar. Om du vill behålla din make i hemmet, kan du refinansiera din omvänd inteckning till en ny med din andra maken på titeln. Detta är endast möjligt om din make är äldre än 62 och du fortfarande har samlat eget kapital i hemmet.

Men, kanske du inte kunna refinansiera befintliga lån om ditt hem värde har sjunkit. Under sådana fall måste du rådgöra med en erfaren långivare om denna situation och de kommer att kunna ge dig apt lösning som du kan vidta för att göra ditt hem säkrare.