konkurs vs avskärmning

Vissa människor tror: “Ska jag filen konkurs eller bara låta min utestänga bolåneinstitutet”? I grunden är det inte ett antingen / eller beslut.

En inteckning långivare kommer att lämna in en avskärmning åtgärder när det inte betalat sina månatliga inteckning betalningar. Det enda sättet att stoppa en avskärmning åtgärder är att betala lånet långivaren. Ett hypotekslån är ungefär som en bil lån. Om en person inte betalar sin bil betalning, kommer han att förlora bilen genom utmätning. Om en person inte betalar sin inteckning betalning, kommer han att förlora sitt hem genom avskärmning.

Konkurs är en juridisk handling som lämnats in av någon som inte kan betala sina skulder. Det stoppar alla civilrättsliga förfaranden mot gäldenären när gäldenären är i konkurs. Så, enligt lag, har en inteckning långivare att avbryta alla rättsliga åtgärder, inklusive en avskärmning åtgärder. Däremot kan en inteckning långivare ansöka om befrielse från automatisk vistelse, och då befrielse beviljas, helt enkelt fortsätta med avskärmning åtgärder. Summan av kardemumman är att en konkurs inte stoppa avskärmning och den tillåter inte en gäldenär att hålla ett hus utan att betala lånet långivaren. Konkurs saktar endast ner avskärmning processen.

Medan konkurs inte stoppa avskärmning, kan det ge en person tid att betala en inteckning långivare eller göra det lättare för en person att betala en inteckning långivare.

Eftersom konkurs kräver en inteckning långivare att skjuta en avskärmning åtgärder, har en gäldenär lite tid att samla in pengar för att betala långivaren. Dessutom, eftersom konkursen kan fullgöra vissa oprioriterade skulder, kan en låntagare ha mer pengar för att betala sina amorteringar.

Dessutom, är ett kapitel 13 konkurs en domstol beordrade avbetalningsplan och gör en gäldenär att betala lånet ikapp belopp under en tidsperiod.

Tyvärr kvalificerar inte alla om konkurs. Och, om de inte uppfyller kraven, det finns rättsliga avgifter att betala. De juridiska kostnader och avgifter kan vara mer än det belopp som behövs för att fånga upp och göra löpande amorteringar.

Om du tror att en konkurs kan hjälpa dig att sluta eller undvika utestängning, prata med en licensierad advokat. Konkurs är så detaljerade att man inte ska försöka att hantera det själv.

Den här artikeln är allmän information. Om du har några frågor av något slag om att undvika avskärmning, prata med en advokat licensierade i ditt tillstånd.

Denna artikel kan publiceras, men ordalydelsen får inte ändras och författaren länkar måste vara aktiva.