konkurs och köpa ett hem – typer av dåliga lån kredit inteckning

Att köpa ett hem efter en konkurs begränsar inte vilka typer av bolån du kan kvalificera sig för. Om något, har du fler lån alternativ med subprime långivare. Men beroende på hur fort din konkurs beslutades, kanske du upptäcker att du betalar högre priser och avbetalningar för att säkra ditt hem finansiering.

tillgängliga dåliga krediter bostadslån

Under senare år har subprime långivare kommit med ett antal nya finansieringsvillkor för bostadslån. Så även med negativa kredit, kan du fortfarande få 100% finansiering eller en 30 år fast ränta inteckning. Intresse endast lån och justerbara bolån ränta är också bra alternativ för att öka din köpkraft.

Om du funderar på att säkra finansiering under de konventionella pristak, kan då subprime långivare erbjuder dig också jumbo lån. Alla lånevillkor är flexibla, samt avgifter och villkor.

hinder för en konkurs

Direkt efter en konkurs, kommer din kredit värdering kräver att du lägger ner en ansenlig handpenning med långivare, vanligtvis runt 50%. Men efter det första året, kan du minska din handpenning till bara 25%. Under två år, kan du vara berättigad till noll ner och konventionella tullsatser.

Det är först efter de första två åren av en konkurs att din kredit värdering avsevärt kommer att påverkas. Efter det, finansieringsbolag titta på andra aspekter av din kredit, såsom betalning historia, skuldkvoten, och sysselsättningen.

få en bättre affär med en bättre långivare

Subprime långivare konkurrerar om ditt företag genom att erbjuda låga priser och avgifter. Medan det finns säkert några företag som skulle dra nytta av din kredit situation, kan du skydda dig genom att vara en smart konsument.

Börja med att forska ett antal lån företag. Fråga om lån citat baserat på din kredit och inkomst. Efter att titta på den effektiva räntan och finstilta, kan du göra ett beslut om vilken hypotekslån är rätt för dig.

Du kan också få lånelöfte för ditt hem finansiering. Inte bara kommer det hjälpa dig i hemmet köpprocessen, men det kommer också att ge dig en uppfattning om din finansiering budget. Med online långivare, kan du komplettera din ansökan på några minuter och ha medel tillgängliga i så lite som två veckor.