Konkurs och köpa ett hem – 3 fördelar med att köpa ett hem efter konkurs

Om du har lämnat in konkursansökan nyligen, kanske du undrar om du kan få godkänt för ett bostadslån. Du kanske också undrar om att köpa ett hem efter en nyligen konkurs är en bra idé för dig.

Medan en konkurs kan göra att få godkänt för ett hypotekslån svårare, är det fortfarande möjligt att få godkänt för ett hypotekslån. I själva verket finns det fler och fler dåliga krediter lån program kommer ut hela tiden. Subprime långivare fokuserar mer på att hjälpa personer med dålig kredit acheive bostad. Detta händer oftast på grund konkurser är fortfarande på uppgång och det finns ett ökande antal människor med dålig kredit som söker hem finansiering.

Här är några skäl att överväga bostadsägande efter en konkurs:

Ett. Öka din kredit värdering – När du gör dina betalningar regelbundet, du förbättra din kreditvärdighet. När din förskottsbetalning straff perioden är över, bör du kunna refinansiera din hypotekslån för en mycket lägre ränta. Efter konkursen har avslutats för över 2-3 år, bör du ha en mycket lättare tid som berättigar till en lägre ränta hypotekslån.

2. Accrue kapital i ditt hem – Om du bara gör hyresbetalningar, du kastar din månatliga betalningar bort. När du äger ett hem, över tiden, hem värden ökar och du arbetar mot att äga en tillgång.

Tre. Ta ut ett vinstandelslån att konsolidera skuld eller få behövs extra pengar – När du har köpt ditt hus, så snart 6 månader eller så senare, kanske du kan ta ut ett vinstandelslån på ditt hem och konsolidera alla andra skulder som du kan ha eftersom din konkurs eller skuld som inte kunde tas med i din konkurs. Skatter och studielån kommer inte släppas i en konkurs. Du kanske också vill använda extra pengar för att investera i en affär eller för behov hem förbättring.