konkurs och dåliga kredit frågor betyder inte längre att ingen inteckning

Under de senaste, traditionella bolåneinstitut har automatiskt avvisat människor som hade deklarerat personlig konkurs. Många potentiella hem-köparna kände att de måste vänta i minst sju till tio år efter en konkurs för att vara berättigad att bli husägare. Detta är en vanlig missuppfattning för många som tror att deras chans att en egen bostad är en lång väg bort.

Medan vissa människor om konkurs har haft problem med att hantera sina pengar, har ett stort antal av dem förklara upplevt helt enkelt olyckliga händelser. Australiensare är arkivering konkurs på rekordhöga nivåer under de senaste fem åren. Uppgången i bensinpris och den senaste tidens ränteuppgång kommer inte hjälpa heller.

Det finns några illavarslande tecken ute …

Även en konkurs är verkligen en skamfläck på en kreditupplysning, betyder inte nödvändigtvis diskvalificera en låntagare. Erkänner att ibland dåliga saker händer bra människor, är några utvalda lån officerare blir mer villiga att ta en kalkylerad risk.

Vissa långivare använder en säkring för att avgöra om potentiella köpare är en givande risk. Tyvärr ger konkurs ett lågt betyg. Men väljer långivare börjar se bortom betyg och titta på personer i nöd.

Istället för att vänta två eller fyra år efter utskrivningen från konkurs, några inteckning proffs är villiga att ge ett bostadslån mycket tidigare. De som har försatts i konkurs likvidation kan vara berättigad till ett lån ett år efter utskrivningen, och de som är i en del IX låneavtalet skulle också kunna få en inteckning.

En annan vanlig missuppfattning är att en tidigare konkurs på din kredit rapport kommer att kräva att du har en stor handpenning och betala mycket höga räntor. Det finns för närvarande tillgängliga program med så lite som 5 procent ned med mycket attraktiva priser.

Vissa långivare är även prequalifying köpare för ett lån, vilket sparar tid och göra hemmet-köpupplevelsen enklare och effektivare. När en köpare prequalifies de kommer att ha fördelen med ökad förhandlingsposition.

Oavsett vad situationen väljer inteckning proffs har ett program som fungerar för köparen med en konkurs historia. Om en köpare inte kan få godkänt, det finns skräddarsydda planer som kan återupprätta kredit för att hjälpa köparen blir inteckning-klar, se hem-ägande i framtiden.

På grund av nya alternativ, konkurs inte längre behöver stå i vägen för att få ett bostadslån. Med hjälp av mer kreativa långivare, kommer de som har upplevt ekonomiska svårigheter har lättare att få en inteckning.

Till din fortsatta ekonomiska framgång,

Julian Thornton