konkurs kan undvika utestängning

Under att undvika utmätningar, kan konkurs vara det mest pålitliga alternativet idag speciellt till många husägare som står inför avskärmning. Lämna in konkursansökan kommer att sätta hela avskärmning processen på is, vilket är mycket viktigt för villaägare i detta scenario när ekonomin står inför recession och de får påverkas av det. Men det finns många frågor att besvara i detta avseende utan där det är risk att gå i konkurs. De frågor som hemsöker vårt sinne är “Hur länge avskärmning processen stoppas för?” Och “Vad är det speciella kapitlet i konkurs som en gäldenär behöver för att lämna?”

Ett kapitel 7 konkurs, även kallad “likvidering”, helt eliminerar alla gäldenärens juridiskt ansvar att betala oprioriterade skulder. Om ett kapitel 7 gäldenären inför avskärmning, kommer konkursen tillfälligt stoppa avskärmning processen tills något av följande inträffar: konkursen är avslutad, eller den utestängande långivaren får domaren att lyfta automatisk vistelse. Tyvärr, om en låntagare är långt efter i sina betalningar, och de har inte tillräckligt med inkomster för att göra betalningar om skulden är bekräftade, kan denna befrielse beviljas omedelbart.

Ett kapitel 13, å andra sidan, kan stoppa en avskärmning förfarande permanent. Ett kapitel 13 konkurs konsoliderar skuld och omorganiserar den till en överkomlig månatlig betalning som godkänts av domstolen. I jämförelse med kapitel 7 konkurs, inte kapitel 13 inte helt eliminera en gäldenärens oprioriterade skulder och kräver en gäldenär att betala tillbaka en del av eller hela skulden. Dock är gäldenären kunna betala av sina skulder i överkomliga månatliga betalningar över en period av tre till fem år, som fastställs av domstolen beroende på månatliga intäkter, kostnader och tillgångar.

Kapitel 13 konkurs, även kallad “omorganisation”, konsoliderar skuld och omorganiserar den till en överkomlig månatlig betalning som godkänts av domstolen. Men det finns en hel del saker att tänka på den del av gäldenärens. En mycket viktig sak att komma ihåg om kapitel 13 konkurs är att du måste arbeta eller ha en konsekvent inkomstkälla för din återbetalning plan som skall godkännas av domstolen. Det är en temporär fix och om du har ingen möjlighet att betala din inteckning eller kommer det att bli mycket svårt, då kanske detta är inte ett alternativ för dig att välja. Dock bör det användas som en sista utväg på grund av dess begränsande skydd för villaägare med en första inteckning och långvariga konsekvenser för din kredit.

Konkurs kan vara den bästa lösningen för en hel del extrema ekonomiska svårigheter men konkurs kan stoppa avskärmning helst före försäljningen, och tillåter dig att betala din inteckning efterskott via din Kapitel 13 konkurs. Avslutningsvis bort det väl kunde konstateras att Bankrupty är ett mycket allvarligt steg, med bestående konsekvenser, men kan ge gäldenärer befrielse från avskärmning processen.