konkurs bostadslån

Den olyckliga har hänt, har du tvungen att ansöka om konkurs och även om du är nu tillbaka på fötterna och börjar få kredit från kreditkortsföretag, och långivare du vill köpa ett hus och för att du behöver en inteckning.

Nyligen president Barack Obama presenterade ett lagförslag som skulle ge skuldtyngda amerikanska husägare en chans att sänka sin avbetalning genom konkurs domstolar. Lagförslaget skulle tillåta konkurs domare nya befogenheter för att sänka räntan och amorteringar på ett billån.

Men om du är någon som kommer ut av en konkurs och har börjat bygga sin kredit historia köper ett hem, och att få ett hem inteckning kan vara en svårare uppgift.

När långivare som erbjuder pengar till personer som de tittar på ett par saker – exempelvis ditt arbete historia, dina inkomster och din kredit historia. En banktruptcy sätter ett märke (eller kommentar) på din kredit-fil, och eventhough kommentaren kan tas bort efter ett visst antal år på de flesta kreditansökningar du tillfrågas om du någonsin har ansökt om konkurs i de tidigare X år.

Lie och om de får reda på, kan de tvinga dig att betala tillbaka lånet omedelbart.

Långivaren är i branschen för att låna ut pengar till kreditvärdiga individer, och oavsett personens kredit historia de kommer att göra vad de kan för att minska sin riskexponering. Om du har ansökt om konkurs i det förflutna, kan få ett bostadslån vara svårare – men så kommer att få någon typ av lån.

Men du kommer att finna att det finns långivare där ute som är specialiserade på lån konkurs hem – de kommer att låna ut pengar till högriskindivider eller individer som har haft dålig kredit historia eller en konkurs. De låneräntan kan vara högre, och de kan införa strängare riktlinjer för dig men det är för att skydda sig och det på lång sikt kommer det att skydda dig, eftersom det kommer att hjälpa dig att bygga din kredit historia.

När du går för att få din inteckning, kommer långivaren titta på flera punkter – intäkter kontra skuld (intäkter från alla källor, från människor som kommer att noteras på inteckning – skulden är alla dina skyldigheter), eget kapital – hur mycket av dina egna pengar kommer du sätter in i hemmet? Om du inte sätter något eget kapital, kan detta vara en röd flagga för långivare och de kan neka dig ett lån. Nästa är din kredit värdering – har du byggt upp den igen? Är du på toppen av dina betalningar? Och slutligen dagen för konkurs ansvarsfrihet – om din konkurs var 1-2 år sedan långivaren inte kan kvalificera dig

Ju högre din kredit värdering, desto lättare blir det för dig att få en inteckning och mindre kapital du måste ge för att köpa hem.

Vad det handlar om är när din konkurs som släpps, följ anvisningarna för att uppdatera din kredit och arbetet med att bygga en solid kredit historia genom att bättre hantera dina pengar. Genom att höja din kredit värdering, erhålla och förvalta nya krediter har du bättre möjlighet att få en inteckning och stå på fast mark.