konkurs behöver inte betyda någon bostad

Konkurs är en olycklig situation som drabbar många människor idag och det är inte för att de inte har försökt att hålla ordning på sin ekonomi. Det finns många situationer som orsakar människor att behöva ansöka om konkurs som förlusten av ett jobb, en sjukdom, skilsmässa eller andra problem. Många gånger det bästa alternativet för en individ är att ansöka om konkurs och helt enkelt börja om. Det enda problemet är att många människor får veta när de gör detta att de aldrig mer kommer att kunna äga ett hem eller något sådant. Även om det har varit mycket svårt i det förflutna för att köpa ett hem efter att du har ansökt om konkurs, med en FHA lån kommer det att vara möjligt i så lite som 24 månader för att köpa ett hem.

få en FHA lån efter konkurs

Många människor är rädda efter konkursansökan att de aldrig kommer att kunna köpa en bostad på grund av vad de har sagt eller vad de har hört från andra. Det är sant, många långivare gör det mycket svårt för enskilda att köpa ett hem efter att de har haft en konkurs. Med konventionella lån en person måste vänta minst fyra år innan de ansöker om ett bostadslån och många gånger de fortfarande skulle minskade finansieringen, eftersom de inte hade kunnat bygga sin kredit upp till en punkt som ansågs godtagbar av långivaren. Så, medan det fanns en förståelse för att människor bara hade att vänta i fyra år, var detta inte nödvändigtvis fallet. Många tyckte att de fortfarande försöker köpa ett hem 10 eller 15 år senare utan lycka.

En FHA lån kommer att tillåta personer som har ansökt om konkurs för att ansöka om ett bostadslån igen efter två år från den dag då konkursansökan lämnades in. Två år är 24 månader där du kan dra nytta av skiffer som torkas rena och i denna tid du bör arbeta för att skapa utmärkta kredit. Du bör få ett kreditkort eller två och du ska använda dem och betala dem så krävs och du bör behålla alla dina andra räkningar som krävs. När du gör det du visar att du har möjlighet att betala dina räkningar och att konkursen sak var en tid sak och byggde mer på omständighet än din oförmåga att ta itu med dina uppgifter.

Om du har upprätthållit en god kreditvärdighet sedan konkursen du kommer i allmänhet att finna att du kan ansöka om en FHA lån och godtas exakt två år från dagen för din konkurs. Så länge du visa din konkurs som en andra chans att göra saker rätt du kan göra hemma ägande verklighet genom ett av dessa federalt försäkrade lån. Det fina med en FHA lån är att det är en av de mest prisvärda lån där ute, så även om du inte har en stor mängd kontanter i handen efter 24 månader kommer du att kunna komma in i ett hem och börja njuta bostad, även om du trodde eller fick även veta att du aldrig skulle kunna äga ett hem. Misstag sker, och konkurs är ett misstag som inte bör hålla dig tillbaka från att äga ett hem, om du menar allvar med att fastställa dessa misstag och undvika att göra dem igen i framtiden.