konkurrensen i hem hypotekslån industrin och refinansiera bolåneräntor

För närvarande finns det gott verkliga skäl för varför bolåneräntor bör falla extra. Teoretiska och positiv känsla influenser av kvantitativa lättnader II och låga bas räntor bör i huvudsak lugna bolåneinstitut att sänka sina priser. I motsats till denna idé, att priserna är för närvarande i rekordlåga punkter som förväntar sig ytterligare nedskärningar kan vara för mycket begärt. Naturligtvis bostadslån företag kan ha tron ??att fler nedskärningar inte riktigt kan materialiseras in ytterligare ansökningar. Logiken stöder denna idé är att alla som vill refinansiera skulle göra det med nuvarande priser.

Inteckning leverantörer skulle titta på sina rivaler liksom förändringar i branschen och landet. För de priserna att släppa extra det måste vara angelägna rivalitet bland leverantörerna. Utan att det finns inte mycket incitament att sänka skattesatserna oavsett vad som händer i bastullsatserna och treasury marknaden. Från början fanns inte ser ut att vara en sådan rivalitet att motivera förväntningar på ränta bostadslånet nedskärningar. Detta skulle kunna bli inofficiell kollektiv överenskommelse att bibehålla bolåneräntor där de är. Om det inte finns mycket minskningar i de kommande månaderna, kan det finnas stiger i följande steg.

I huvudsak leverantörer tar avsevärda inteckning förluster fortfarande att visa upp. Någon har fått för att betala för dessa förluster. Vanligtvis stora banker upptäcker ett sätt att se till att deras kunder sluta med räkningen ett eller annat sätt. Expectedly inteckning leverantörer skulle vilja att täcka det mesta av dåliga skulder genom att ta ut en marginal i de nu angivna räntorna. Dessutom vill de att fixa deras risk struktur genom att godkänna endast de högkvalitativa sökande under de följande åren, och som kan göra kvalificerade för de bästa priserna svårare. Som ett resultat, skulle även om priserna kan sjunka ner ytterligare, kvalificera för dessa priser kräver en bra kredit värdering, hög intjäningsförmåga och rejäl handpenning.