komplettera din räntemarknaden med en omvänd inteckning

Oroar du dig för de ekonomiska oroligheterna i USA och den politiska osäkerheten kring social trygghet och möjligheten att det kommer att försvinna under din livstid? Pensionärer och de som snabbt närmar sig pensionsåldern är definitivt ombord med dig. Det blir svårare för varje dag att tro att man bekvämt kan leva på en fast inkomst huvudsakligen finansieras av social trygghet. Du kan inte räkna med att regeringen är din inkomstkälla. Om du däremot äger ditt hem fri och klar, kanske du kan möta dina finansiella behov med en omvänd inteckning.

Mest enkelt uttryckt, är en omvänd inteckning en speciell typ av bostadslån som gör att du kan använda det egna kapitalet i ditt hem som ett sätt att förse dig med kontanter. Förutsatt att du uppfyller dina långivare krav, kan du använda det egna kapitalet i ditt hus för att stärka din ekonomiska situation. Till skillnad från en traditionell hem kapital kredit eller topplån, är du inte skyldig att betala tillbaka det tills du inte längre använder hemmet som din primära bostad.

Även om varje långivare har sina egna specifika riktlinjer, de viktigaste faktorerna som avgör hur mycket du kan låna är din ålder, nuvarande marknadsräntor, och det beräknade värdet på ditt hem. I allmänhet kan du låna högre belopp om ditt hem värderar på en hög nivå, och de marknadsmässiga räntorna är lägre, och ju äldre man är.

Kom dock ihåg att en omvänd inteckning har ingen likhet med en traditionell bostadslån. Medan din nuvarande inkomst och din skuldsättningsgrad har en avsevärd betydelse för att kvalificera för en andra inteckning eller hem kapital kredit, dessa faktorer är inte alls viktigt med en omvänd inteckning. Anledningen dessa faktorer ignoreras är att med en omvänd inteckning, kommer du att göra några månatliga betalningar. Du gör inte utbetalningar eftersom lånet inte beror så länge huset är din primära bostad. De enda hus relaterade kostnader som du måste göra är att fastighetsskatt och försäkringar som du redan betalar eftersom du äger ditt hem. Självklart måste du betala din normala månatliga Utilities precis som alla andra husägare.

Det är lättare att kvalificera sig för en omvänd inteckning än du kanske tror. Varje långivare kan ha specifika krav, men grundläggande behörighet för en omvänd inteckning är att du äger ditt hem, som du inte mindre än 62 år gammal, och att ditt hem är din primära bostad. Din inteckning företaget kommer nästan säkert att kräva att du får information om konsumenter från en kurator innan man erhållit ditt lån för att säkerställa att konsekvenserna av en omvänd inteckning stavas ut i det mest grundläggande sättet för dig. Den mest betydande faktum som måste preciseras för de flesta omvänd bolånekunder är att försäljningen av ditt hem eller flytta från ditt hem är utlösaren för att betala av på lånet.

Även omvänd inteckningar är inte den perfekta lösningen för varje person som lever på en fast inkomst, kan du hitta bra den passar din situation bäst. Du hittar omvänd inteckning räknare som kommer att hjälpa i din forskning alla dina inteckning alternativ.