kompensera för dåliga krediter i en ansökan om inteckning

Upp till 40% av de personer som betalat ett högre pris för en sub-prime lån på grund av dåliga krediter, ha kunnat få ett bättre lån, enligt en färsk undersökning.

När man bestämmer ödet för din inteckning ansökan, långivare följer underwriting riktlinjer angående tillåtna antalet sena betalningar och andra nedsättande kredit frågor. Beroende på svårighetsgraden av din kredit problem, försäkringsgivare söka information i ditt lån fil att stärka och backa upp sitt beslut att godkänna ditt lån.

Här finns 4 kompenserande faktorer som kan kompensera dåliga krediter i en inteckning ansökan:

Skriftliga förklaringar – ta dig tid att skriva en detaljerad förklaring till varje nedsättande kredit post. En bra skriven förklaring till kredit problem kan vara skillnaden i godkända få eller inte. Långivare söker logiska skäl, till exempel, en medicinsk situation, familj nödsituation eller tillfällig förlust av arbete som orsakade de sena betalningarna.

Job Stabilitet – Hur länge har du varit med din nuvarande arbetsgivare, och används i samma typ av arbete, kan stärka din chans för godkännande. Folk som byter jobb ofta, särskilt inom olika områden som sysselsättning, anses en högre utlåning risk. Långivare vill se minst två år på samma jobb, eller samma typ av arbete.

Skuldkvoten – Dina sammanlagda månatliga betalningar inte kan överstiga en viss procent av din brutto månadsinkomst. Varje långivare har olika riktlinjer, men det maximala förhållandet är vanligtvis 45 och 50%. Om ditt lån omfattar en utbetalning att betala av skulder, är dessa skuldebrev betalningar ingår inte i beräkningen. En låg skuldkvot kan vara en bra kompenserande faktor, i motsats till en som skjuter maximalt tillåtna.

Lån till värde – är mängden kapital i ditt hem uttryckt som lån till värde, som bestäms genom att dividera lånebeloppet med det beräknade värdet. Långivare ange ett högsta lån till värde för varje inteckning program de erbjuder, och deras räntor är delvis baserade på hur mycket kapital du har. Hem kapital är den bästa kompenserande faktor, och en lägre belåningsgrad kan kompensera mer dåliga krediter.

Sub-prime lån har en plats i inteckning industrin, men att förstå mer av lånet processen tillåter dig att utforska dina alternativ och försöka få den bästa bolåneräntan.