kommersiella inteckningar – varför använda en oberoende mäklare

Sedan 1980-talet har det skett en explosion av nyetableringar i Storbritannien. Det finns naturligtvis många som inte har och inte överlever, men det är ingen tvekan om att idag finns det många tusen fler enskilda företag än det fanns ett tjugotal år sedan.

Med den enorma tillväxten i volym och mångfald av nya företag i ekonomin, har vi också sett en motsvarande ökning i valet av långivare och produkter utlåning tillgängliga.

Naturligtvis, de gamla, traditionella vägar för att finansiera fortfarande, nämligen de stora bankerna, men nu har den kommersiella sektorn många fler alternativ som finns och det är detta som är en av de viktigaste orsakerna till att tänka hårdare om vem som ska användas för att stödja din låneansökan. Använda banken är potentiellt ett enkelt alternativ. De kommer sannolikt att få veta mer om historien om din verksamhet om du använder dem för att se efter ditt bankkonto men de är inte sannolikt att vara så flexibla som andra alternativ som kan vara tillgängliga för dig.

Det är där en kommersiell inteckning mäklare kan komma in till sin egen. De kommer att ta längre tid att förstå dina individuella behov och arbeta med dig för att hitta en mer lämplig lösning och i maj fall, kommer en kommersiell inteckning mäklare vara många gånger mindre i storlek än en av “de stora fyra” bankerna och kanske kan vara mer hungrig i sin önskan att få din verksamhet och servicenivå är ett säkert sätt att uppnå detta mål.

utlåning alternativ

Vanligtvis med många utlåning alternativ tillgängliga, kommer den kommersiella inteckning mäklare har tillgång till ett brett utbud av utlåning produkter från en panel av långivare. Detta gör att du kan få tillgång till större utlåning alternativ utan att behöva åka runt. Faktum är att de ofta har mycket nära relationer med dessa långivare och kan utöva dessa relationer till din fördel i att bygga ett mer skräddarsytt erbjudande och ett mer holistiskt synsätt.

Du kan också finna att om du har en mindre än perfekt kredit historia, kan det göra traditionella vägar att finansiera svårare att navigera. En mäklare, å andra sidan, kan ha tillgång till produkter som är särskilt utformade för denna del av marknaden.

Arbetar sida vid sida med dig, kan du finna att mäklaren kan göra hela processen att ansöka om kommersiell inteckning eller företag lån mycket lättare. Det finns i allmänhet, en hel del arbete för att behandla din ansökan. Mäklaren kommer troligen förenkla denna process för dig, gör det så smärtfritt som möjligt och ändå hålla dig i kontroll. De kommer att se till att all nödvändig dokumentation finns och klar i en omsorgsfull och tid vilket gör det mycket snabbare i det långa loppet för långivaren.

Många sökande blir frustrerade med de större institutionerna eftersom de tror att de bör ges samma uppmärksamhet och service som de skulle erbjuda sina kunder. Tyvärr är detta inte alltid fallet även om mindre, fristående mäklare är ofta bättre förutsättningar att ge denna viktiga och ibland bortglömd del av ekvationen.

Denna artikel är fri att distribuera men vänligen behålla länkar där de finns i artikeln. Tack.