kommersiella inteckningar – vad kan jag skydda en mot

När du ansöker om en kommersiell inteckning, kommer din valda långivare kräver att du använder de tillgångar i bolaget som säkerhet för lånet. Utlåning pengar kan vara en riskabel affär och ännu mer i vissa branscher. En ansvarsfull långivare kommer därför att göra några kontroller om den enskilda verksamheten innan erbjuda att låna ut de pengar du har ansökt om.

En av dessa kontroller kan vara att analysera värdet av verksamheten och i synnerhet värdet av tillgångarna i verksamheten eftersom det blir de att långivaren kommer att genomdriva en försäljning av bör organisationen standard på amorteringar. Tillgångarna kan ta många former, men här tar vi en titt på några av de vanligaste:

– Objekt – kommersiella inteckningar kan förvärvas antingen kommersiella fastigheter som säkerhet eller genom att använda bostads / privatägd egendom, nämligen att ägas av styrelseledamöterna eller principer i verksamheten. Långivaren kommer att titta på LTV (loan to value) av egendomen i fråga tillsammans med återbetalningen historia på fastigheten.

– Maskiner och utrustning – kan spela en mycket viktig roll för att göra en ansökan om en kommersiell inteckning. Livslängden för anläggningen och utrustningen i fråga, kommer att avgöra deras lämplighet för att användas som säkerhet för ett lån. Till exempel kan ett rederi kunna använda de fartyg som redan äger, tillsammans med alla anläggningar och utrustning som de äger och använder för att underhålla fartygen som säkerhet för ett lån för att köpa ett annat fartyg. Objekt som har en mycket kortare arbetsliv är mindre värdefulla för att säkra ett lån av uppenbara skäl trots kollektivt, kanske du kan använda dem som en del av den allmänna inventering av organisationen. Sådana kortfristiga tillgångar kommer sannolikt att vara av noll värde långt innan alla lån som du kan se för att säkra dem har återbetalats.

– Inkomster – regelbunden inkomst kan också välkomnas av en potentiell långivare som säkerhet för en kommersiell inteckning. Veckovis, månadsvis, kvartalsvis och även årliga intäkter kommer sannolikt att användas för att återbetala lånet i första hand. Långivaren kommer att analysera om tillväxten av dessa intäkter, åtminstone delvis, visar en lägre risk än en verksamhet där intäkterna är statiska eller tom sjunker.

vad behöver jag göra för att ansöka?

Förhört om kommersiella inteckningar är jämförelsevis lätt dessa dagar. Det finns många online-mäklare att gå till. Helt enkelt fylla i formuläret online som bara kan ta några sekunder och du kan sedan få ett samtal från ett kommersiellt lån konsult som kommer att guida dig genom processen, kan de allra flesta som mycket väl kan hanteras av mäklare för din räkning.

Förutom att fylla, signering och returnera ett skriftligt kreditavtal, kommer du nästan säkert att krävas för att ge underlag. Detta kan innehålla saker som:

– Finansiella prognoser

– En affärsplan

– Lån typ, belopp som krävs, syfte och eventuella beräknade vinst du tror att du kommer att generera till följd av inteckning

– Företag inkorporering intyg

– Bank kontoinformation

– Credit referenser

– Bolagets räkenskaper (sannolikt tre år)

Beroende på den information du anger, kanske du upptäcker att du kan få tillgång till de medel som inom loppet av ett par veckor.

Din mäklare kan kanske hjälpa dig med en mängd frågor du kan ha, så alltid fråga om du behöver hjälp. Det är sannolikt att vara ett stort beslut att gå för en kommersiell inteckning men företagen gör detta varje dag och bli mer framgångsrik på grund av möjligheten att utöka och förbättra sitt utbud och kvalitet på tjänster till sina kunder.

Denna artikel är fri att distribuera men vänligen behålla länkar där de finns i artikeln. Tack.