kommersiella hypotekslån – institutionella vs privatfinansierade

Fastighetsägare, investerare och utvecklare har valmöjligheter när det kommer till kommersiella hypotekslån. Nationella och regionala banker, Wall Street företag och alla större försäkringsbolag erbjuder, fullt garanterad, full dokumentation konventionella bolån.
Rika enskilda investerare och privatägda långivare erbjuder ett brett utbud av privata, ofta kallade hårda pengar, kommersiella inteckning plattformar.

Både privata och institutionella lån har sin plats, varje erbjuder olika fördelar och varje har sina egna nackdelar.

öppenhet

Federalt chartrade banker, offentliga Wall Street investeringar hus, finans armar av offentliga bolag och försäkringsbolag är alla starkt reglerad och har strikta upplysningskrav och rapportering standarder. Det är lätt att veta när du arbetar med ett legitimt företag. Samtliga bolagens ekonomi och verksamhet information är offentlig och lättillgängliga låntagare som vill kolla upp dem.

Privata bolåneinstitut, on-the-andra-sidan är, per definition, privat, det är ofta svårt att kolla upp dem och bekräfta deras påståenden. Det är viktigt att låntagarna se till att de har att göra med en Bonafide långivare med ett rykte om finansiering erbjudanden. Detta kan åstadkommas genom att använda sig av en professionell kommersiell inteckning mäklare eller mellanhand. Ett bra lån agent vet vem som är äkta och vem är inte. De får inte betalt på lån som inte finansierar så att de inte kommer att slösa tid skicka filer till tvivelaktiga långivare.

hastighet

Konventionella lån görs av reglerade institut och kräver fullständig dokumentation och följsamhet till stränga emissionsgarantier parametrar. Processen tar tid, särskilt om en låntagare försöker dra fördel av en statlig lånegaranti, såsom de som erbjuds av Small Business Administration (SBA) eller Veterans Administration (VA). Institutionellt finansierade konventionella lån tar normalt 30-60 dagar för att stänga. Lån anslutna med myndigheter (SBA) har fler krav och tar mellan 60-180 dagar att slutföra.

Privata kommersiella lån kan stänga blixtsnabbt. Det finns inga restriktioner eller särskilda föreskrifter om hårda pengar kommersiell utlåning (bostäder hårda pengar långivare måste följa alla statliga och federala regler hypotekslån). Lån kan stänga in så-lite som 3 dagar, men 14-21 dagar är normalt.

priser och villkor

Konventionella långivare konkurrerar med varandra om priser och villkor samt de banker och finansiella företag som utfärdar dem är mycket väl kapitaliserade. Räntorna, punkter och de olika inteckning erbjuds plattformar kan inte vara beat av privata finansieringskällor, som till sin natur har begränsad finansiering kapacitet. När bankerna låna ut pengar de har många metoder för recapitalizing. De kan sälja lånen till en av många butiker och de kan naturligtvis låna mot lånen. Bankerna erbjuder låga priser och attraktiva villkor eftersom de kan ha sitt ursprung en till synes obegränsad mängd inteckningar. De gör lite pengar på en-massa lån. Det är den stora volymen och den kontinuerliga rörelsen av medel som håller dem simmar i vinst.

Privata långivare ofta “portfolio” eller hålla sina lån. Deras källa till vinst är det intresse och poäng de tar låntagare. De har mål ger de strävar efter att uppnå och vill helst inte göra en affär än att göra en affär som sätter deras kapital i riskzonen utan motsvarande avkastning gynnar de önskar. Priser och poäng originering kommer att vara betydligt högre och produkterbjudanden väsentligt begränsad när det handlar om en privat finansiär.

konventionell vs privat

Om du har tid och om du kan kvalificera sig, är det ekonomiskt förnuftigt att använda en bank eller stort finansiellt företag. Du kommer att ha fler alternativ som-till strukturen på finansieringen och du kommer att säkra överlägsen priser och villkor.

Om tiden är knapp eller om du inte kan ge fullständig dokumentation eller har betalningsanmärkningar. Du kan behöva gå med en privat långivare. Det kommer att kosta mer i absoluta termer, men kommer att vara billigt jämfört med att inte få ett lån alls.