kommersiella hypotekslån – hårda pengar belåningsgrad

Funderar ansöker om en privat kommersiell hypotekslån? Du bör veta vad LTV eller “Lån till värdet” kvot kan du räkna med att bli godkänd för.

Tänk på att privata “hårda pengar” kommersiell utlåning är aktiebaserad utlåning. Viseringar är mycket lägre än vid konventionell utlåning.

mark – 50%

Mark lån är mycket svårare att få finansiering i dag än de var förra året. Många långivare som gärna godkända mark lån under den senaste tiden skyr dem nu.
Råmark lån är nästan omöjligt att få nu för tiden, men om du har en bit av kommersiella fastigheter som är planlagd och godkänd för utveckling du kan räkna med att bli godkänd för en 50% LTV lån.

iordningställd mark – 60%

Förbättrad mark är helt enkelt mark med byggnader på det. Om byggnaderna är i hyfsad form men är lediga eller underpresterande en LTV i 60% intervallet är rimligt.

inkomstbringande fastigheter – 65%

Inkomstbringande byggnader är favorit tillgångarna i privata kommersiella inteckning långivare. Om du äger eller har turen att kunna förvärva en byggnad med positivt kassaflöde, bör du bli godkänd för ett lån på cirka 65% av fastighetens värde. Kanske lite mer om du letar efter en refinansiera lån.

konstruktion – 70%

Privat utveckling pengar är ganska svårt att komma-med i denna kreditmarknaden och om du hittar en villig långivare, vara redo för det faktum att de flesta hårda pengar konstruktion lån är skrivna för ca 70% av projekten kostar. Sponsorerna kommer att behöva komma med den andra 30%.

Privatfinansierade “hårda pengar” kommersiell hypotekslån är en oumbärlig del av kommersiella fastigheter lån idag. Men de kallar det inte svårt pengar för ingenting. Priser börjar på 10% och gå upp snabbt, kommer mäklare och långivare punkter läggas och viseringar är vanligtvis lägre än låntagaren vill. När du behöver en, men du ska vara glad hårda pengar långivare finns där, redo och villig att skriva checkar.