kommersiella fastigheter lån närmar sig kommersiella långivare

Du söker efter kommersiella fastigheter finansiering – vad är det bästa sättet att ta kontakt med långivare?

Kommersiell utlåning är betydligt mindre standardiserade än att få hem finansiering, och har en hel eget språk. Du och kommersiella lån officer kommer generellt diskutera hyresrätt samt inkomst eller egendom, om den är hyrd och fastighetstyp, innan de fick in låntagarens kvalifikationer. Lånet belopp och du kommer att få kommer att variera kraftigt, beroende på olika fastigheter egenskaper.

När du kontaktar den kommersiella långivare, försök att ha så mycket av följande information som möjligt tillgänglig:

1) Försäljningspriset eller beräknade värdet på fastigheten

2) Lånebeloppet önskade

3) Den typ av fastighet, inklusive ungefärlig ålder av förbättringarna, ytor, partistorlek, och i fråga om flerbostadshus, antal, storlek och typer av lägenheter, som betalar verktyg och vilka parkering arrangemang är. När det gäller kommersiella fastigheter, hyresrätt, och när leasingavtalen löper ut. Om byggnaden är upptagen av, eller köps av en “ägare user” typ av verksamhet / låntagaren, försöka ta reda på vad samma utrymme skulle hyra för på den öppna marknaden.

4) inkomster, och vilka kostnader ägaren betalar.

5) låntagarens kredit, övergripande ekonomiska situationen och andra fastigheter som ägs.
Långivare är intresserade av hur mycket annan egendom låntagar äger, och vad, om något, uppleva din låntagaren har att hantera den typ av egendom som köps.
6) Om fastigheten ägs av ett LLC, Corporation, eller annan enhet, vara redo att
tillhandahålla grundläggande information om den finansiella ställningen för denna enhet, samt

7) Om möjligt, försöka ta reda på vilka egenskaper som finns i anslutning till ämnet egendom. Detta kan vara till hjälp att identifiera möjliga miljöhänsyn. (Avseende kemiska läckage från intilliggande fastigheter.)

Med denna information kan långivaren ange om låneansökan passar deras utlåning kriterier, och om så är fallet vilken annan information som krävs. I många fall kommer lånet officer föredrar att köra av fastigheten innan någon mer information samlas in, och ibland innan lånevillkor ens citeras.

Vill du få kommersiella lån officer på din sida redan från början? Självklart!
Prova detta: Ta några digitala bilder av de främre, bakre (om möjligt) och sidor av byggnaden. Så, ta en bild av vad som finns på vardera sidan av, tvärs över gatan från, och på baksidan av byggnaden. Skriv en kort två beskrivning sidan berättelse av fastigheten och din låneansökan. Detta ger lån officer en enkel beskrivning av fastigheten, den låntagarna situationen och behovet av finansiering. Du kan även ge hyra rullar på lägenheter och information om leasing och förfallodatum på kommersiella fastigheter.

E-maila denna information till långivaren, begär ett svar. Tillhandahålla denna information
sparar du och långivaren en massa tid. Inte bara kommer långivaren se till att du vet vad du gör, får du en snabbare, mer exakt svar på din förfrågan.

När du arbetar upprepade gånger med samma långivare, får du lära dig vilken typ av information som de behöver för att överväga ett lån begäran. Bygga relationer med dina kommersiella långivare kommer att vara en stor hjälp i att stänga kommersiella lån. Du kommer att upptäcka att många kommersiella lån officerare har en betydande säga i det slutliga godkännandet av din låneansökan.