kommersiella bolån – hur snabbt kan ett hårt pengar långivaren nära

Om du befinner dig i en tid känslig situation, och du behöver en kommersiell snabb hypotekslån, är chansen att du kommer att behöva vända sig till en privat kommersiell inteckning långivare, annars känd som en “hårda pengar” långivaren.

När du surfar på Internet eller bläddra igenom sidorna i en fastighet tidningen på jakt efter en långivare eller mäklare, kommer du att se många annonser att skryta supersnabb avslutningar och lovar dig dina tillgångar i 7days eller mindre.

Frågan är, kan de verkligen stänga flera miljoner dollar lån i 7 dagar eller mindre? Svaret, att de kan, men de kommer förmodligen inte.

Privatägda, hårda pengar långivare, särskilt de som lånar ut sina egna pengar, kan stänga när de vill. De kunde stänga in 7 timmar om de fick. Hårda pengar långivare i allmänhet inte har lån kommittéer, komplexa emissionsgarantier förhållanden eller högar av pappersarbete för att bromsa processen. Annonserna är sanna, de kan röra sig med blixtens hastighet.

Tyvärr har de inte brukar finansiera lån i bara några dagar för bara någon eller för bara någon affär. Privata kommersiella bolåneinstitut är precis som andra företag, de gillar inte att förlora pengar. De kommer att flytta så-fort-som scenariot kräver, och inte mycket snabbare. Om du har en månad som de tar en månad och om du bara har en vecka, och de vill finansiera ditt lån, kommer de att göra det i en vecka.

Vi kan inte förvänta sig mirakel från alla långivare, om du tror du kommer att ställa dig själv för besvikelse och, ännu värre, kan du blåsa hela din affär. Mindre än 3 veckor driver kuvertet, speciellt om du är en ny kund eller du låna mot en bit av egendom som långivaren är att se för första gången. Vänta inte “till sista minuten, börjar söka efter en legitim långivare det ögonblick du inser att du har en tid känslig affär. Och, vara medveten om att på grund av den ökade risken för snabbt underwriting lån, de tar ut högre priser och fler poäng för snabba avslutningar.

Privata kommersiella fastigheter “hårda pengar” långivare kan och göra nära lån, även flera miljoner dollar lån, med otrolig snabbhet och otrolig effektivitet. Sju dag stänger händer hela tiden. Dock kommer långivarna att ta endast de stora riskerna med att stänga snabbt, om de verkligen vill ha affären, och det finns ingen annan, mer förnuftig sätt att få det stängt.

Realistiskt, de flesta lånen tar 3-4 veckor att slutföra. Det är långt ifrån 7 dagar, men det är fortfarande mindre än hälften av de 90-180 dagar en bank, försäkringsbolag eller en Wall Street mäklare skulle ta.