kommersiell inteckning mäklare-allierad och haj wrangler

utveckla en lönsam relation.

Du fann slutligen att kommersiell fastighet du vill köpa – fantastiskt! Vad händer nu? Allt du behöver är pengar och där får du det? En kommersiella långivare, förstås. Och här är den stora frågan – var hittar man en långivare du kan lita på, få affären klar, och med vem du gillar att göra? Du kan gå till Internet och typ “Commercial Mortgage Lender” i sökrutan och det kommer att få dig över 1,6 miljoner optioner för att titta igenom. Verkar inte som ett bra sätt att spendera din tid.

Ett annat alternativ kan vara din lokala bank, den som vet allt om dig, inklusive din ekonomiska historia, nuvarande innehav, och befintligt bankkonto. Förhandla god takt med din lokala bank är som att spela poker och samtidigt visa alla andra vid bordet din hand. Du förlorar kanten, förhandlingsstyrka för att få det bästa erbjudandet. Detta är inte att säga att din bank avsiktligt kommer att slå dig en dålig affär, men om du lånar miljontals dollar och är en vanlig källa till volym, de har inget verkligt övertygande skäl för att ge dig sina bästa priserna. Förutom de redan har dina pengar och om du inte kommer att låna $ 10 miljoner eller så är det förmodligen inte värt sin tid.

Medan det finns många olika vägar att gå om finansieringen av en kommersiell fastighet finns det bara en rätt att starta och det är med en erfaren kommersiell inteckning mäklare. Någon som har seglat de kommersiella finansiera haven många gånger och känner till placeringen av alla stenar, vågor, grunda, och pirater som säkert kommer att sänka ditt skepp. Inse att ett misstag i kommersiell inteckning finansiering kan kosta dig tusentals eller miljontals dollar. Dessa fallgropar inkluderar lockout perioder, betalningar ballong, förskottsbetalning straff, och resurs lån struktur.

En kommersiell inteckning mäklare är en av dina starkaste allierade. Deras jobb är att bli väl förtrogen med dina finansieringsbehov och finna lösningar för att möta dessa behov. De utnyttjar sina omfångsrika långivare relationer för att ge dig den bästa möjliga baserat på din typ av fastighet, finansiell situation, strategi och timing. En mäklare har tillgång till grossist priser som sällan erbjuds till dig som konsument. Även de “förmånliga priser” som erbjuds av longtime kontakter på banken jämför sällan lika gynnsamt.

Arbeta med en bank för en kommersiell inteckning liknar mata fettet guldfiskar i ditt akvarium. De har kommit att förvänta sig mat regelbundet tillhandahålls dem och kommer att komma runt att äta när de är redo. Å andra sidan, arbetar den kommersiella bolånemarknaden via en mäklare är som dinglar levande bete över en haj tank. Långivare kommer att gå efter affären som en hungrig haj, men du verkligen inte vill vara den som håller betet. Det är en uppgift för din inteckning mäklare. Resultatet kommer att vara rätt affär för din situation och du inte förlorar några fingrar i processen (eller din skjorta för den delen). Märker jag inte säga lägsta, sa jag bästa erbjudandet. Ofta en bästa finansieringsalternativ är inte den lägsta – mer om det i en annan artikel.

Mäklare är äktenskapsmäklare – mellanhänder. De sammanför de som har med dem som behöver. Det handlar om relationer. Det är av största vikt för dig att lita på din mäklare. Om du tycker att det är svårt att ha en relation med din mäklare är det troligt att andra kommer att ha en hård tid också. Om en mäklare inte kan förstå dig och dina behov, kommer de inte till tjänst för dig eller dina behov. En mäklare måste underhålla relationer med dig och med långivare. Om de har svårt att etablera en relation med dig då vad om sina relationer med långivare? Som med alla affärsförbindelser, gå in med öppna ögon.

Kärnpunkten är här. Ge en mäklare ett skott. På din nästa kommersiella lån ta lite extra tid och jämföra vad en kommersiell mäklare kan göra med vad den lokala banken kan göra. Min insats är att du kommer att finna att mäklaren är den bästa insatsen och du kan vara på väg att utveckla en underbart givande relation med en inteckning branschkunnig.

copyright (c) 2007 vec finanskoncern