kommersiell inteckning – hur man får ett lån från en hedgefond

Hedgefonder och private equity-bolag är investmentbolag som inrättats av Wall Street investmentbanker och finansieras av förmögna privatpersoner och kontanter rika företagsenheter. Till skillnad från standard, börsnoterade fonder, hedgefonder är i stort sett oreglerad och har mycket större frihet i sina investeringsbeslut. Många av dessa fonder har insett möjligheten som har uppstått i kommersiella fastigheter lån, och har klivit in för att fylla finansieringsbehovet. De pengar chefer som ansvarar för dessa massiva pooler av kapital är kunniga investerar proffs, de vet en hel del när de ser det och kan vara väldigt vig. Hedgefonder och private equity-fonder är inte rädda för risk, i själva verket de trivs på den. Om de gillar en affär, gör de beslut snabbt och kan stänga lån eller eget kapital på bara dagar.

Det finns många privata fonder som är specialiserade på kommersiella fastigheter investerar eller har en kommersiell division hypotekslån. De är kontanter rika och aktivt söker kvalitet erbjudanden till fonden. De kan vara ett utmärkt alternativ till banker och andra traditionella långivare.
Men, tänk, de är mycket professionella och mycket sofistikerad. Närma er inte hedgefonder med slarviga eller ofullständiga paket. De är proffs och arbetar uteslutande med andra proffs.

Hedgefond och private equity människor har en Wall Street mentalitet, de är näringsidkare art hjärta. När de tittar på en affär de vill ha möjlighet att fatta beslut snabbt.

När du närmar dig en fond du vill ha en komplett, väl dokumenterade paket redo att visa dem på ett ögonblick meddelande, men inte ge det till dem alla på en gång. Efter att ha arbetat för Wall Street företag för mer än 20 år, har jag konstaterat att det bästa sättet att närma pengar chefer är med en koncis, välskriven 1 sammanfattande sida deal.

Sum-up på försäljningsställen av din affär på ett enda pappersark, betonar vinstpotential, den investerare nivå av erfarenhet, styrka plats och några av de andra starka punkter i projektet. De kommer att uppskatta det faktum att du respekterade sin tid genom att vara kortfattad. Om de gillar vad de ser att de kommer att begära mer. Ge dem exakt vad de ber om, inte mosse ner dem med dokumentation tills de berätta att de vill se det. Sälj dem den stora berättelsen innan du försöker sälja dem detaljerna.

Om du vill säkra finansiering från en stor private equity butik eller en hedgefond, skulle jag rekommenderar starkt att du använder tjänsterna för en professionell mellanhand med Wall Street upplevelse. De kan tala det språk som fondförvaltare och vet exakt vad som är viktigt att belysa om en viss affär. Dessa medel tenderar att fungera som privata klubbar, hjälper det en-mycket om du har en “in”. Om du har turen att utveckla en relation med denna unika typ av långivare, kommer du att njuta av en till synes oändlig källa till kapital.