kommer vi att se bättre bolåneräntor

Du kanske har läst i nyheterna den här veckan att swappräntorna, som är den ränta som långivarna lånar av varandra har minskat kraftigt. Detta är naturligtvis goda nyheter för inteckning jägare eftersom det finns en chans att banker och andra finansiella institut kommer att passera de lägre kostnaderna på låntagarna i form av lägre priser. Men vi vet aldrig med marknaden så volatil just nu och med långivarna fortfarande vara mycket försiktiga att de kan hålla priserna på den aktuella priser.

Om du vill se om priserna kommer att falla, bör lägre priser visas inom en vecka så håll ögonen öppna på pressen. Om en mycket bättre hastighet inte kommit ut på marknaden kan det vara begränsad fråga och även andra långivare kommer sannolikt att följa för att erbjuda konkurrenskraftiga erbjudanden som de kan vara borta snabbt. Många av er redan har hittat en eller två hem du vill köpa sätta dig de bästa förutsättningarna för att dra nytta av dessa möjligen bättre priser som du kan ansöka snart de dyker upp på marknaden.

Trots alla förutsägelser från branschexperter ingen vet med säkerhet när ekonomin kommer att återhämta sig så det är bäst att söka oberoende professionell rådgivning. Den bästa formen av rådgivning i min åsikt är att gå till en inteckning mäklare som kommer att kunna ge dig råd anpassade för dig och din situation kommer att kunna gå igenom dina alternativ med dig och besvara dina frågor.

Om du bestämmer dig för att gå för en fast ränta mortgagedeal då anser de olika termer som normalt kommer i två år, tre år och fem terminer år. Du kanske tror att en termin erbjuder en mycket bättre ränta än en annan, men tänker på där ekonomin kan vara på när din fast ränta inteckning affär kommer till ett slut och även beakta alla de avgifter som är knutna till affären för att se till att du får det bästa takt. Erbjudanden förbättras så gör butiken runt.

Kan hoppas de swappräntorna utlöser bättre priser mellan långivare och det markerar början på en full på återhämtning av bolånemarknaden.