kommer jag fortfarande är skyldig på mitt lån om jag förhandla fram ett kort försäljning

I ett försök att stoppa avskärmning eller undvika utestängning, en hel del människor anser en kort försäljning. Som en del av detta övervägande, uppkommer frågan “Kommer jag fortfarande skyldig på mitt lån om jag förhandla fram ett kort försäljning?” Slätten rakt fram svaret är: kanske!

En kort försäljning är där bolåneinstitutet accepterar att ta emot och avbryta sin “inteckning för en summa pengar är mindre än det belopp som betalas på ‘inteckning. Denna situation uppstår när en låntagare är bakom på sina månatliga inteckning betalningar, har låntagaren hittat en köpare till sitt hem, men köparen är inte villiga att betala ett belopp som är tillräckligt stor för att payoff låntagarens inteckning. Den
låntagaren frågar sedan sin inteckning långivare att acceptera mindre än det belopp som betalas på lån så att låntagaren kan sälja sitt hem. Långivaren samtycker antingen eller fortsätter med en avskärmning åtgärder.

Vissa bolåneinstitut kommer att godkänna en kort försäljning trots att de inte är skyldiga att. De är överens om att en kort försäljning eftersom det sparar dem pengar genom att inte behöva betala de juridiska kostnaderna för avskärmning, betala upp hålla kostnaderna för underhåll av hemmet tills den säljs, eller betala kostnaderna för att sälja hemmet. Eftersom det redan finns en villig och kompetent köpare, vet hypotekslåneinstitutens exakt vad dess förluster och inte har att spendera mer pengar.

Eftersom en inteckning långivare inte är skyldig att ta emot blankning är en kort försäljning faktiskt ett avtal mellan dig och din bolåneinstitutet. Som ett led i förhandlingarna om avtalet, kan din inteckning långivare kräver att du uppfyller vissa villkor.

Till exempel kan din inteckning långivare kräver att du registrerar ett skuldebrev där du lovar att betala din långivare ett visst belopp, vanligen den mängd av skillnaden mellan det belopp som faktiskt betalas och det belopp som accepteras. Om du samtycker till att underteckna ett skuldebrev, du lovar att betala din inteckning långivare, och din bolåneinstitutet kan stämma dig för pengarna.

Ibland är eftersom bolåneinstitut som krävs för att skicka dig en W-9 (visar mängden avskriva som inkomst till dig), kommer en långivare att du kan lova att betala ett belopp som understiger skriva ut och sedan skicka dig en W- 9 för balansen.

Summan av kardemumman är att en kort försäljning är ett avtal mellan dig och din långivare. Du måste förstå villkoren i avtalet, eftersom ditt avtal kommer att svara på frågan: “Kommer jag fortfarande skyldig på mitt lån om jag förhandla fram ett kort försäljning?”

Detta är allmän information och inte juridisk rådgivning. Om du behöver specifik information eller har frågor av något slag, prata med en advokat licensierade i ditt tillstånd.

Denna artikel kan publiceras, men ordalydelsen får inte ändras och författaren länkar måste vara aktiva.