kommer fler regleringar lösa bostadsproblemet

Med regeringens överreaktion på den finansiella krisen, det finns tusentals sidor nya regler som täcker investment banking, bolån, lån service, studielån, kreditkort och alla andra finansiella industrin. Alla dessa nya regler kommer att skapa fler bördor på konsumenterna, som kommer att ha att göra med ännu mer förvirrande avslöjanden och högre upplåningskostnader.

Långivarna, naturligtvis, kommer bara ignorera dessa lagar eftersom de har alla andra förordningar om böckerna. Om de inte bara ignorera dem, kommer de att lita på obegriplighet av lagar för att förvirra lån sökande och hålla dem i ett ständigt tillstånd av förvirring om utlåningen processen. Istället för att hantera låntagare på en rationell nivå, kommer dessa nya lagar gör utlåningen processen ännu svårare.

Till exempel är en av de vanligaste samtalen att åtgärda krisen för att få mer avslöjande, som om boken-längd paket av upplysningar husägare får när man köper eller refinansiering är inte tillräckligt pappersarbete. Men nya ändringar av Fastigheter Avvecklingsförfaranden lagen kommer att tillåta tredjepartsprogram betalningar inte ska lämnas ut till de faktiska kostnaderna. Istället kan de lämnas ut till ett genomsnittligt pris. Så mycket för insyn.

Men några av de nya reglerna tillåter mer lagstadgade och andra skador som skall tilldelas till villaägare om långivare kränka vissa handlingar, samt breddar utbudet av vissa förordningar. Sanningen i Utlåning lagen gäller nu för privata studielån över $ 25.000. Tidigare fanns en TILA undantag för privata studielån över $ 25.000. Student lån som garanteras av den federala regeringen, men är fortfarande undantagna.

När det gäller lagstadgade skador frågor som rör inteckning transaktioner ändrar Mortgage Disclosure Improvement Act lagen att kräva mer tid upplysningar till låntagare. Som av Juli 30, 2009, måste långivare ger god tro uppskattningar av vissa kostnader till låntagare inom tre arbetsdagar från mottagandet av en låneansökan. Om information inte görs, kan domstolarna finna de nya lagarna kommer att göra det lättare att bevilja lagstadgade skadestånd.

Nya lagar är också på plats i samband med bostadslånet industrin, som alltid har plågats av krokiga vinst incitament som gör det lönsamt att driva villaägare i avskärmning. Efter den 1 oktober 2009 är reparatörer förbjudas att utöva följande övergrepp taktik mot låntagare:

-Att inte svara på payoff förfrågningar inom rimlig tid.
-Pyramiding av förseningsavgifter.
-Att inte kredit betalningar och med den dag de tas emot.

Det finns helt enkelt så många nya lagar som träder i kraft under nästa år och en halv att det är nästan omöjligt att hänga med. Villaägare inför avskärmning eller försöker att ansöka om nya krediter kommer att hitta ännu fler bördor och ökade kostnader, om de har möjlighet att kvalificera sig alls. Och långivare kommer att passera längs sina högre kostnader för efterlevnad till låntagare. Kommer någon av dessa nya lagar ändrar hur banker fungerar? Förmodligen inte.

Det har aldrig funnits en brist på regler för att bromsa den dåliga lån eller praxis missbruk av fordringsägare. Men det största problemet har varit de implicita garantier för att den federala regeringen har gett till företag som får enormt genom jagar människor. Med företag som räddats till följd av fel, är det ekonomiskt förnuftigt att kränka eller ignorera lagar, och de nya reglerna ändrar inte detta.