kommer en konkurs påverka din förmåga att få en inteckning

I dagens värld, kan ingen råd att köpa en bostad utan att ansöka om någon form av lån i form av en inteckning. Inteckningar styrs av olika utlåning företag som kan inkludera banker, kreditföretag, och även privatpersoner. Dessa parter gör sina pengar genom att ta ut ränta på lånet.

Eftersom en inteckning kretsar kring utlåning och återbetalning av pengar för att långivare att göra en vinst, är det viktigt att de lån till individer som är så säker som möjligt, den allmänna regeln är att den säkrare individen så långt som tidigare och nuvarande pengar frågor, han eller hon desto mer pengar kommer att lånas ut. När allt är långivaren tar en risk med hans eller hennes egna medel, och kommer att ha dem betalas tillbaka.

Det huvudsakliga sättet att långivarna kommer att etablera din säkerhet är genom att titta på din inkomst och ditt förflutna när det gäller krediter. Merparten av tiden är detta okej, men vad händer om du har ansökt om konkurs någonstans i det förflutna? Kommer du fortfarande kvalificera sig för en inteckning?

Hur mycket tid har gått?

Det första du behöver titta på är hur mycket tid har gått sedan din konkurs fil tömdes. De flesta källor rekommenderar att vänta i två år innan de ansöker om en inteckning efter en konkurs har avslutats, vilket kommer att ge dig tillräckligt med tid för att återhämta din kredit och återupprätta en säker rykte. Här är några sätt som du kan göra det.

Tänk smått att börja! Du kommer inte att få en miljon godkännande dollar lån två år efter en personlig konkurs. Istället kommer du att vara nöjd med att få ett mindre lån för ett litet hus. Om du är försiktig dock, kommer du förmodligen att kunna dra nytta av eget kapital och uppgradera ganska snabbt.
Börja spara pengar. En sak som verkligen kommer att hjälpa dig när det gäller att få en inteckning för ett nytt hem är att ha lite pengar sparade för en handpenning. Medan individer inte längre att lägga en handpenning på ett hus för att ta ansvar, kommer det visa långivare att du noggrant herden dina resurser och har förmågan att tjäna pengar.
Återupprätta kredit. Slutligen, du kommer att behöva bevisa att långivare som du kan betala tillbaka lånade pengar, och sättet att göra det är genom att gå igenom andra långivare för mindre belopp. Det innebär att använda kreditramar och kreditkort, men naturligtvis se till att du kan betala lånade pengar tillbaka varje gång!

Så det är möjligt att få en inteckning efter en konkurs, tar det bara tid och disciplin för att göra det.