kommer en justerbar ränta inteckning kosta dig en “arm”

Justerbar ränta inteckningar är väldigt frestande att bostadsköpare, speciellt när räntan vid tidpunkten är ganska hög. Men de kommer också med en stor osäkerhet.

Fast ränta inteckningar erbjuda ränta säkerhet och konsekvent avbetalning, men de är oftast dyrare. Vägning och nackdelar med justerbar ränta inteckningar kontra fast ränta inteckningar är viktigt när du funderar på att säkra ett hem hypotekslån.

En av de främsta fördelarna och frestande funktioner i en justerbar ränta inteckning är att de har en mycket lägre ränta för första lånetiden innan den första räntan översyn. Långivare är mycket friare att erbjuda lägre räntor när de inte har för att garantera en skattesats för hela lånets löptid.

De lägre räntorna kan erbjuda hem köparen möjlighet att köpa ett dyrare hem när kvalificera för månadsbetalningar. Den största undergång justerbar ränta inteckningar är dock i denna specifika fall-om räntan är högre när lånet kommer upp till en ränta översyn även utbetalningarna ökar kraftigt och detta innebär att husägaren kunde kämpa med betalningarna.

Dock kan om räntan sjunker till en all-time low, justerbara låntagare ränta inteckning dra nytta av de skattesatser utan att behöva betala de avgifter i samband med refinansiering inteckning.

Justerbar ränta inteckningar kan vara mycket förvirrande. Det är viktigt att ställa så många frågor av långivaren som möjligt när de ansöker om en justerbar ränta inteckning för att se till att du vet vad du eventuellt får dig in i framtiden av lånet.