kommer din bank att ge dig den bästa inteckning

Många av oss tenderar att bilda en relation med vår bank även i dessa tider av stora banker. Detta betyder inte, bör du dock se till din egen bank för en inteckning.

kommer din bank att ge dig den bästa inteckning?

Det är en vanlig missuppfattning att människor att anta att deras bank kommer att ge dem den bästa inteckning. Det är en naturlig sak att anta, särskilt eftersom folk ofta har varit bank med samma institution i många år och de känner sig bekväma med dem. Men, är det faktum att om du begränsar dig till att gå direkt till din bank och få en inteckning från dem utan att titta någon annanstans du är mest sannolikt att skjuta sig själv i foten. Du begränsar möjligheten till andra alternativ som kan vara bättre för dig och det är aldrig en bra sak.

Det råder ingen tvekan om att din egen bank kan ge dig den plan du vill ha. Det finns en chans att de kommer att ge dig ett bra erbjudande som skulle vara tufft att slå av någon betydande marginal på annat håll. Detta är dock bara en chans. Du kommer bara veta om det är något mer än en chans genom att faktiskt titta på andra håll. Visst, de bekväma och förtroende faktorer väger in, och dessa kan vara viktiga faktorer då man vill lita på den institution som ger dig en så stor summa pengar för en sådan viktig sak, men det finns många andra pålitliga långivare där ute som kan ha ett bättre erbjudande till dig. Tänk på att din bank kommer förmodligen att sälja din inteckning till en annan långivare inom det första året.

Det första stället att gå är att andra stora banker och företag utlåning som du känner till. Genom att gå till dessa först, kommer ni att stora företag som är pålitliga. De flesta större banker erbjuder ganska likartade priser, men det är ändå värt att kolla runt. I själva verket skulle du vara galen inte att kolla runt. Du kan skaffa dig en kvarts eller en halv procentenhet av, vilket kan tyckas liten, men kan faktiskt visa att du sparar tusentals dollar i räntebetalningar. Dessa andra banker kan också ha andra incitament eller bättre alternativ som du kommer att vilja överväga. Om du äger ett företag, kan de även erbjuda dig en bättre affär i ett försök att plocka upp denna verksamhet.

Det finns gott om andra utlåning företag du kan kolla med, både större och mindre, online och offline. Det är till din fördel att kontrollera så många som möjligt och inte nöja sig med din egen bank bara för att de är det första du kontrollerar. Att få en inteckning är en stor sak och det är viktigt att få rätt inteckning plan för dig, och det kommer bara att ske på rätt sätt om du utvärdera dina alternativ.