komma tillbaka till grunderna för att bygga din verksamhet i Portland hem inteckning och fastigheter

God dag mina vänner. Jag ville ta en stund och dela några tankar på Portland bolånemarknaden och hur vi som lokal inteckning och riktiga proffs egendom måste gå tillbaka till grunderna i marknadsföring.

Min personliga resa i denna inteckning verksamhet startade för över 12 år sedan och jag minns en gång när telefonen och ett handslag räckte för att säkra en kundrelation. Datorn användes för att generera försäljning brev, var FedEx används för att skicka och ta emot ansökningar utanför en radie av 50 mil från kontoret, och cold calling var konsten var du tvungen att behärska oavsett hur mycket det ont.

Det har uppenbarligen varit många framsteg inom teknik under de senaste 12 åren och internet och e-post har förändrat vår bransch för det goda och i vissa fall för dåliga. Du skulle bli svårt att hitta någon Portland hem inteckning professionell eller fastighetsmäklare som tycker det gamla sättet är fortfarande det bästa sättet. Vi behöver helt enkelt dessa medier för att maximera tid och energi i vår bransch och detta har tagit “arbeta smartare, inte hårdare” till en ny nivå.

Problemet för mig är jag ständigt försöker räkna ut ett smartare sätt att vara smartare. Det har tagit mig på en resa de senaste 3 eller 4 år spenderar alldeles för mycket tid och pengar på att försöka “köpa” min klient baserad och remisser. Med detta menar jag jag tror det fanns en tid innan den stora inteckning härdsmälta och industri kollaps som jag letade efter en lottsedel och spendera en massa pengar på att försöka få någon annan bygga upp mitt företag. Jag tror att jag hade över 12 prenumerationer på olika webbplatser på Internet bly, inteckning webbplatser träning, coachning och inteckning själv platser hjälp med alla klockor och visselpipor för att hjälpa växa mitt företag.

Det stora problemet för mig är att jag trodde att “köpa mina kunder” skulle hjälpa mig att undvika den fruktade cold calling och remiss relationsbyggande i som krävs för att lyckas i den här branschen. Bottom line, jag letade efter en snabb fix och ett enkelt sätt att sitta vid mitt skrivbord och låter bara den teknik bygga min pipeline.

När den stora nedgången kom i höstas i Portland hem inteckning och bostadsmarknaderna, och pengar var extremt tight, var det självklara sak att överleva för att skära kostnader. Jag var tvungen att skala tillbaka och avbryta alla mina tekniska metoder för att köpa en full pipeline.

Under de senaste 6 månaderna utan alla distraktioner som jag har haft en insikt. Jag var alldeles för beroende av denna typ av lead generation att växa mitt företag. Jag hade gått ifrån de 50 kalla samtal per dag, och mäklaren besöker varje torsdag. Jag hade fått ifrån grunderna i denna verksamhet som krävs för att bygga ett långsiktigt etablerat företag. Jag insåg bara detta när jag försökte få en full pipeline igen men inte har de resurser som krävs för att köpa min väg igen

Det som är bra för mig är cold calling och remiss relationsbyggande är som att cykla. Efter en månad av upprättandet det gamla sättet att marknadsföring, till min förvåning hade jag en växande pipeline och allt jag behövde göra var att plocka upp telefonen. Telefonen i min mening är nyckeln till vår verksamhet. Jag kan skicka så många dropp e-post och uppdateringar marknaden som jag ville, men om jag inte gör de samtal jag inte nå min fulla potential.

Jag säger inte att det inte finns något behov av teknik och alla tillgängliga avgift baserad hjälp i vår bransch eftersom det finns några stora framsteg ute tillgängliga för lån officerare och fastighetsmäklare. Jag säger bara inte låta det vara den enda väg för att försöka bygga upp en långsiktig affärsplan. Tappa inte plats för det bästa sättet att bygga upp din verksamhet. DU! Kunderna vill höra och se dig. Låt tekniken göra en del men jag verkligen känna dig om du inte gör de kalla samtal dagligen och ibland få hänga upp den … du kommer aldrig nå din fulla potential ute i tuff bransch. Vänner, är att få allt jag säger låter tillbaka till grunderna i det här Portland hem inteckning och fastighetsmarknaden och om du gör dessa samtal varje dag verksamheten kommer. Vi är i ett antal industri och arbetar siffrorna till din fördel. Din pipeline kommer att förbättra och ditt resultat kommer att se bättre ekonomiskt genom att endast prenumerera på nödvändiga webb hjälp. Nu går kalla samtal! Det känns uppfriskande!