komma tillbaka på din ekonomiska fötter efter en katastrof

Brisbane, 13 maj 2008. Att försöka bygga med en dålig kredit historia eller ett bostadslån standard är svårt. James Plowright av icke lämpliga Inteckningar har sett en verklig ökning av människor som söker dåliga lån kredit hem i de senaste månaderna.

Skilsmässa, oväntat förlora ett jobb, eller plötslig sjukdom kan ta en ekonomisk vägtull på någon. Lägg in snabbt stigande räntor och hög inflation, och fler familjer än någonsin står inför ekonomiska svårigheter. Allt som krävs är något oväntat att hända och en familj kan hamna på efterkälken på sina bolån och standard på sina kreditkort.

“Det har varit tufft för många familjer. Den huvudsakliga försörjare är plötsligt borta från arbetet under några månader och det blir bakom. Ingen vill vara i den situationen. Vårt jobb är att arbeta med dessa familjer när de är tillbaka på jobbet för att hjälpa dem att få sin ekonomiska framtid tillsammans igen “.

Michael är typiskt för många människor som söker en dålig kredit bostadslån. Michael är en IT-tekniker och hade tre betalda fullgör sin kredit-fil från sin skilsmässa. Han var också tvungen att refinansiera sina bostadslån till utbetalning hans ex-fru och hade haft svårigheter på grund av uteblivna betalningar. På grund av hans kapital och stabil sysselsättning han kunde få en kurs genom icke-konforma Inteckningar nära den vanliga fast bostadsränta av de största bankerna.

“Ju förr människor kommer till specialister som icke-konforma inteckningar när de har en standard bostadslån, desto snabbare kan vi hjälpa dem. Vi tittar på deras individuella situation och överväga alternativ såsom skuldkonsolidering och refinansiering samt sätt att betala ut sina standardvärden. ”

“Refinansiering är inte för alla”, sade James. Varje fall vi anser är väldigt annorlunda och vi bara gå vidare med en klient om refinansiering är fördelaktigt för dem. Vi vill att våra kunder att fatta ett välgrundat beslut, människor i denna situation måste också överväga “downsizing” genom att flytta till en billigare fastighet eller sälja och betala ut borgenärer och reparera sina kredit-fil och hyra tills de är i stånd att återköpa.