komma till sanningen i fastighetsinteckningar

Har du lagt märke till all den mediala uppmärksamhet som ges till de olika nya typer av inteckningar som har blivit populära under de senaste fem åren eller så? Många av dessa inteckningar gör det lättare för folk att köpa hem. I vissa fall, människor får mer hus än de trodde att de hade råd, och det är bra, speciellt när det extra sovrummet behövs för en växande familj, men i andra fall, Vissa människor kanske köper fler hus än de behöver eller har råd med.

Även om det är sant att våra låga ränteläget har underblåst fastighetsmarknaden och gjort det möjligt för fler människor att uppnå målet om att äga ett hem mycket tidigare i sitt liv än någonsin tidigare, är kredit också på grund av införandet av banker och aggressiva inteckning företag i en hel del nya inteckning produkter, bland annat: låga lån Kostnad, amorteringsfria optioner, uppskjutna lån räntor och en spridning av no-pengar-down lån.

Berättelser om okvalificerade köpare som har blivit vilseledda av skrupelfria lån officerare eller fastighetsmäklare plockas upp och exploateras av medierna, men såvitt jag ser det, är hela historien ofta inte hörs. Som en inteckning professionell, arbetar jag med andra professionella män och kvinnor som tar sina karriärer och sina kundrelationer på allvar, och jag är övertygad om att de flesta företag har en hög etisk kod och har utbildat sina lån officerare för att se till att varje kund gör ett välgrundat beslut och går in i köpet av ett nytt hem eller refinansiering av ett befintligt hem med ett högsta belopp på förtroende och kunskap.

Naturligtvis är varje beslut inte är den rätta, och ofta tidens gång enbart förändrar en persons behov, kvalifikationer och omständigheter. Ingen har kontroll över detta, och det finns inga kristallkulor att hjälpa till att göra personliga eller affärsmässiga beslut. Här är ett typiskt exempel i min erfarenhet: Det är dags att köpa ett hus. Man och hustru är glada och angelägna om att göra flytten.

De vill uppgradera sin livsstil, utrymme och kanske plats för arbete eller skola skäl. Marknaden är het, inte husen inte kvar på marknaden för länge, inser de att de måste agera snabbt och vara beredda att betala mer än de förväntade. Den inteckning mäklare ger dem alla deras val av låneprogram, bland dem är den konventionella 20% ner fast ränta inteckning.

Men nu inser att de också kommer att vilja fixa upp huset en gång köpte, så lägger mindre pengar ner är en attraktiv idé. De är också mycket optimistisk om sitt jobb och inkomster framöver. Det går bra, och höjningar och kampanjer är i sikte, så de bestämmer sig för att ta en chans på en lägre ränta justerbar produkt för att hålla betalningen ned till där de behöver det vara. Ett år senare, räntorna går upp, och den höjning i intäkter kom inte igenom. Du kan se att det här paret gjorde sitt beslut baserat på deras behov och ekonomiska möjligheter på den tiden.

Den inteckning mäklare presenterade dem med alla sina möjligheter och diskuterat varje produkts nytta och potentiella risker. Det är ett professionellt jobb att göra forskningen, lägga fram fakta och hjälpa sin klient att utvärdera olika framtidsscenarier. De kan inte förutsäga framtiden, och inte heller spekulera om sina kunder personliga liv. Så är det möjligt att vi helt enkelt har för många val och det är i vår natur som människor att välja minsta motståndets väg? Personligen tror jag inte det. Jag tror att valen ge människor ökad egenmakt och driva marknaden till vistas konkurrenskraftiga.

Det är vi som konsumenter som behöver göra vår del och tar ansvar för oss själva och våra beslut. Du måste hitta rätt personal för att hjälpa dig i alla finansiella beslut du gör, men samtidigt, allt måste vi vara beredda att leva med och arbeta fram de val vi gör i livet. Men jag har råd till potentiella husköpare och refinansiera kandidater, och det är helt enkelt att lita på den person du gör affärer med och att ställa så många frågor som möjligt. En riktigt professionell kommer alltid tar sig tid att hjälpa dig att förstå vad du inte vet. Följande är några andra bra tips och metoder.

Telefon värvning: Det finns grupper av oetiska inteckning telefonförsäljare som ringer husägare och erbjuder en “gratis undersökning” av din “ekonomiska och skulden” bild. I verkligheten är de stora majoriteter av dessa samtal läser från ett manus och har liten eller ingen verklig erfarenhet i inteckning fältet. Operatörerna av denna typ av värvning Company flytta från en het bransch till en annan år efter år, lämnar en kölvattnet av missnöjda kunder bakom dem. De sålde larmsystem förra året och förmodligen kommer att sälja fryst nötkött nästa år. Denna typ av inteckning marknadsföring är genant att de riktiga proffs i branschen, och konsumenterna bör akta.

Du behöver inte ta emot dessa oönskade telefonsamtal. Lägg bara till ditt namn till den nationella kallar inte Registry, och de samtalen ska sluta. Vi gav en länk till deras hemsida här: https://www.donotcall.gov/
Direktreklam: Tyvärr, det finns inget sådant som en Do Not Mail lista, och om du är som jag, du får alla typer av inteckning erbjudanden och värvningar.

(! Vissa ljud så bra att även jag har varit frestad att ringa) Tänk på att ett brev på posten med ett erbjudande som är för bra för att vara sant är oftast just det – inte sant. Läs allt noga, även de brev som ser ut som de är från din nuvarande inteckning innehavare, och inte frestas att hoppa på erbjudandet. En bra direktreklam pjäs bör ge dig rätt tid eller praktiska råd om den produkt eller tjänst som företaget erbjuder. Detta är ett tecken på ärlighet och integritet på den del av advokat.

E-post spam: Om någon är spam dig om en inteckning, hur mycket förtroende du verkligen har i dem för att leverera en god finansiell produkt? Spammare ofta gömmer sig bakom en ridå av svek, med utrikes-och spårlöst webbadresser och falska namn. Du kan vara säker på att ingen tog sig tid att sitta ner och skriva till dig personligen om en inteckning.

När du är redo att köpa ett hus, eller när du vill att refinansiera ditt hem, se till att få en remiss från någon du litar på – en advokat, revisor, finansiell planerare, eller god vän eller släkting som har gått igenom erfarenheten. Kom ihåg, ju mer du vet, desto bättre är du!