komma på rätt spår i ditt lån genom att få ett lån modifiering

Med ökningen av utmätningar fler och fler människor letar efter alternativ för att stoppa processen. När du söker efter hjälp du kan tänka på en inteckning modifiering och om det är det rätta alternativet för dig. Det kan finnas många fallgropar till inteckning modifiering processen, här kommer jag att gå igenom några av de vanligaste frågorna och svar på frågor.

Vad är ett lån modifiering?

En inteckning modifiering är där inteckning innehavaren, kommer att justera anteckning på din fastighet, förhoppningsvis gör de kostar mer bekvämt och prisvärt för husägare. Merparten av tiden räntan skärs ned med ett fast låneprogram. Villaägare kan finna fördelar såsom omvandling av en justerbar lån till en fast en, vilket ger en lägre ränta. Lån modifiering kan göra de betalningar av din inteckning nedgång och eventuellt hjälpa dig att undvika utestängning.

Hur kan jag få en inteckning modifiering?

För att vara berättigad till en inteckning modifiering husägare måste vara 61 dagar eller 3 fulla betalningar bakom på sina lån. Ett minimum av 12 månader måste ha förflutit sedan lånet först avtalats. Lånet får inte vara i avskärmning när de utförs. Lånet modifiering hypotekslån bör stanna i den första panträtt position.

Även husägare / låntagaren inte skulle ha en annan FHA-försäkrade inteckning. Låntagaren bör vara ägare åkande eller åta sig att bo i fastigheten som huvudsaklig hemvist. Låntagarna bör ha tillräckligt stabil inkomst, för att hålla jämna steg med de nya stöden. De måste bevisa att de kan göra det och att de har inkomster.

Vad är inteckning modifiering processen?

-Först panthavaren bedömer mortgagor / låntagare ekonomiska tillstånd.

-Ett depositionsavtal analys kommer vanligtvis göras genom att långivaren att jämföra om de faktiska spärrade krav stämmer väl överens med de Uteblivna betalningar som kapitaliseras.

-Långivaren måste uppfylla upplysningskraven lagar eller krav kallelsen till statliga och federala regeringen, kan varje stat rätten variera.

-Då kommer de att avgöra om register behövs för att hålla det första panträtt position.

-De kommer också att se till att fastigheten är i god fysisk kondition, hem reparationskostnader får inte incorporatdincluded i inteckning. Eventuella destruktiva fysiska förhållanden kan påverka mortgagors förmåga att stödja ekonomiskt. Både inre och yttre kan inspekteras.

Kan jag prova och få en inteckning ändring på min egen?

Experter rekommenderar att du inte försöka få en med ut hjälp. Det är svårt att prata med bankerna som en individ och att få dem att arbeta med dig. Speciellt när de floodedwith är begära hela dagen lång. Det är bättre att hitta någon att hjälpa till att förhandla med banken och få en inteckning modifiering för dig.