komma igång som en kommersiell inteckning mäklare

Tips för att få dig till en av de hetaste branscherna i USA.

Är du redo för en förändring? Har du letat efter en möjlighet för icke-begränsade tjäna potential och samtidigt göra dina egna timmar? Om du har ett sinne för problemlösning och en uppriktig önskan att hjälpa människor, då Commercial Mortgage industrin kan vara för dig.

Den kommersiella inteckning industrin har snabbt blivit en av de hetaste branscherna i USA. Den kraftiga ökningen av Small Cap inteckningar tillsammans med behovet av kunniga inteckning mäklare gör detta den bästa tiden att dra nytta av denna möjlighet. Allt som krävs är en vilja att lära och växa och rätt partner på din sida.

Som med alla branscher finns det hinder du måste övervinna för att lyckas. För den kommersiella inteckning industrin, dessa hinder inkluderar (men är inte begränsat till):

-Lämplig utbildning i kommersiella emissionsgarantier.
-Lender relationer och låneprogram
-Deal flow. Att få kunder i dörren.
-Geografiska tjänster begränsningar.

Det första steget för att få din fot i denna heta industrin är rätt utbildning. När du letar efter utbildning, är det viktigt att du hittar den mest djupgående och omfattande utbildning som möjligt. Medan de flesta direkta långivare kommer att erbjuda gratis utbildning, är utbildning nästan alltid riktad mot de lån produkter som erbjuds av samma långivare. Denna typ av träning, medan värdefull, inte kommer att ge dig den kunskapsbredd du behöver för att lyckas i denna mycket konkurrensutsatta bransch. Titta på de etablerade industriorganisationer som Mortgage Bankers Association eller National Association of Mortgage Brokers för bättre utbildningsmöjligheter. Ett annat alternativ är att leta efter ett företag som gagnar kommersiella mäklare som helhet. Dessa företag bör tillhandahålla bästa utbildningar och kan även inkludera andra tjänster som kommer att göra din övergång lite lättare.

Den roll som kommersiell inteckning mäklare är att erbjuda finansieringslösningar för kommersiella fastighetsägare. Ofta mäklare uppmanas till synes svåra finansiering scenarier. Nyckeln till att hitta en lösning är att lokalisera rätt långivare med rätt lån produkt. Förr i tiden innebar detta en hel del forskning. Det finns hundratals källor för kommersiella lån som representerar tusentals finansieringsalternativ. Den bästa vägen för någon ny i branschen är att hitta en databas av långivare som gör att du kan mata in lånet information och låta systemet för att begränsa din sökning till en handfull potentiella långivare. Denna teknik är något nytt för den kommersiella branschen så var försiktig att databasen kan du söka program från flera långivare, inte bara en eller två. Tänk på att dessa långivare vill att ditt företag, är du deras klient. De bör vara beredda att göra det arbete som krävs för att matcha ett låneprogram till dina behov.

Så nu har den utbildning och de alternativ långivare på plats, nu kommer den viktigaste delen, klienterna. Du kommer att spendera merparten av din tid på att leta efter låntagare som behöver din hjälp för att hjälpa dem att hitta rätt finansiering. Nyckeln till att bygga en kundbas är utbildning. Du måste utbilda dina potentiella kunder inom den kommersiella branschen och framför allt varför de ska arbeta med dig. Marknadsföring till potentiella kunder är både tidskrävande och kan bli kostsamt. Att hitta det bästa sättet att marknadsföra dig själv kommer att kräva lite forskning och testning. När du bygger din verksamhet kommer du att finna att de flesta av dina kunder kommer från hänvisningar. Dessa remisser kan komma från vänner, familj eller ditt nätverk av befintliga kontakter. Var noga med att låta alla du känner att du är nu en kommersiell inteckning mäklare och vilka tjänster du erbjuder. Du kan bli förvånad över att finna att dina befintliga kontakter kan vara din bästa källa för affärer.

Vad sägs om kommersiella inteckning “leads”? Många företag erbjuder leads som du kan köpa. Bara vara försiktig med att köpa leder. Vissa kan vara bra, men en del kan vara ett stort slöseri med pengar. Leder ofta erbjuds flera mäklare samtidigt och du kommer att hitta dig själv konkurrerar med flera (eller många) andra mäklare för verksamheten. Nyckeln term du vill hålla ett öga på är “exklusiva remisser” inte leder. Detta innebär att du är den enda mäklare tar emot remiss och i denna bransch, är en remiss guld. Exklusiva remisser är naturligtvis inte gratis. Ofta är de en del av ett medlemskap till en mäklartjänst som innehåller ytterligare tjänster. Var medveten om att dessa gyllene möjligheter kan innebära en provision split med den leverantör som kan ta upp till hälften av din inkomst. Det bästa råd är att gå in i något bly eller remiss situation med ögonen öppna.

Den sista aspekten du måste tänka på när du vågar i den kommersiella inteckning industrin är din geografiska räckvidd. Jag behöver inte berätta för dig att om du begränsar dig själv att arbeta erbjudanden enbart i ditt område, kommer din intäktspotential vara lika begränsade. Även om det kommer att ta tid, eller bara rätt partner, är din bästa insats för att tjäna så stort geografiskt område som möjligt. Denna flexibilitet gör det möjligt för dig att öka din potentiella kundbas och din potentiella intäkter. När du bestämmer dina mål regioner måste du skaffa nödvändiga tillstånd och kvalifikationer för att göra affärer i dessa stater. Några stater kräver en särskild licens för att mäklare kommersiella hypotekslån. Men de flesta stater kräver endast en grundläggande behörighet att göra affärer. Du bör alltid rådfråga din advokat för att se till att du tar de nödvändiga stegen för att driva din verksamhet inom de konstruktioner av lagen. Det är en rimlig kostnad med tanke på den sinnesfrid du kommer att ha av att veta att du bedriver din verksamhet i enlighet med lagen.

Att hitta rätt partner eller mentor är ett bra sätt att börja din karriär inom den kommersiella inteckning industrin. Vi vet alla att det är mycket lättare att komma in i något nytt när du har en vän som redan gör det. Hur många människor bestämmer, på egen hand, är det fallskärmshoppning en bra idé? Det tar en vän som vet om det för att få dig inblandad. För att visa dig rep och få dig igång. Detta sätter du mer tillfreds med att prova något nytt. Att känna någon som har “har det gjort det”. I den kommersiella inteckning industrin, lite forskning och nätverkande, kommer du att kunna hitta rätt partner för att hjälpa dig att komma igång i denna exploderande industri.

Sammanfattningsvis ger den kommersiella inteckning industrin en mängd möjligheter för dem som är villiga att sätta i lite hårt arbete. Medan det finns många företag där ute som är villiga att hjälpa till och ger en värdefull service, det finns lika många, om inte mer, som är av något värde för dig alls. Gör forskningen och gå in med huvudet upp och ögonen öppna och du kan hitta underbara möjligheter inom den kommersiella inteckning industrin. Lycka till!

copyright (c) 2007 vec finanskoncern