kliva in på den första fastigheten stege inteckningar

Kliva in på fastigheten stege och köpa ett hem för första gången kan verka som ett riktigt skrämmande. Du måste få beslutet rätt att få en inteckning är kanske den största ekonomiska åtagandet du någonsin kommer att göra. Trots detta, många människor får en inteckning utan att egentligen veta en hel del om processen. Det lönar sig att skaffa information innan du går in på fastigheten stege. Om du vet om inteckning köpprocessen då du kommer att få en bättre affär och hitta rätt hem för dig.

Kostnaderna för en inteckning

Uppenbarligen den största kostnaden för hypotekslån är den klumpsumma som du vill låna och räntan på toppen av detta. Men det finns många andra avgifter som du måste tänka på när få en inteckning. Arrangera inteckning brukar kosta ett par hundra pounds, liksom advokatkostnader. Du måste också tänka på kostnaderna för undersökningarna, mark kostnader register och stämpelskatt. Det finns också mängden handpenningen du ska göra, som alla kan lägga upp till att göra den inledande processen att få en inteckning dyrt. Se till att du har alla dessa medel på plats innan du fortsätter. Du bör vara ekonomiskt stabil innan man ens funderar på att skaffa en inteckning.

Att hitta en långivare

När du har räknat ut kostnaderna för att få en inteckning, måste du hitta rätt långivare för dina behov. Shoppa runt för att hitta den bästa affären är viktig, och tittar på både online långivare och lokala high street banker och leverantörer inteckning är en bra idé. Du bör titta på långivare innan du går hus jakt, eftersom du kommer att ha en bättre uppfattning om hur mycket du har råd att låna och hur mycket du kommer att långivaren kommer att ge dig. På så sätt kommer du att ha en budget att hålla sig till när man tittar på fastigheter. Vissa långivare kommer att erbjuda dig ett lånelöfte belopp, vilket kan bidra till att påskynda processen hus att köpa.

Att hitta en fastighet

När du har tittat på långivare bör du hitta en fastighet som uppfyller dina behov och faller inom din budget. När du har gjort detta kan du få en undersökning gjort och byte.

Saker att hålla utkik efter

Om du är ny på bolån, så finns det ett antal saker du måste se upp för. Viktigast, inte låna mer än du har råd. Även om du kanske har sett det perfekta huset, kommer det huset tas ifrån dig om du inte kan möta återbetalningar. Låt dig inte pressad att låna mer än du har råd heller. Kom ihåg att långivaren kan få tillbaka sina pengar genom utmätning och vet att långivare kommer att få in andra skulder än standard på sina lån. Träna en strikt budget och inte gå över det beloppet. Se också till att de inteckning villkor du får är rättvist och att det finns inga dolda kostnader eller tjänster som du inte behöver, såsom kreditförsäkringar.

Vet villkoren

Den sista nyckeln till att hitta ett bra första inteckning är att veta villkoren inblandade i inteckning processen. Om du vet vad du ska titta efter och de saker som du verkligen behöver, då kan du få en inteckning som passar dina behov och inte kosta för mycket pengar. Allt du behöver göra nu är att hitta rätt hus för din budget.