kapitel 13 inteckning cramdowns revisited som bästa lösningen för avskärmning krisen.

Villaägare lämnades med flera ganska tandlösa alternativ som avskärmning krisen exploderade i en finanspolitisk tsunami.

Lån modifiering företag, som inte är advokat backas, har just förbjudits av FTC från laddning husägare innan säkra ett fast anbud lån ändring från sina långivare. Fokus på konkurs som en av de bästa tänkbara verktygen för att förhindra utestängning är nu tillbaka i rampljuset.

Villaägare kan nu få kvalificerad 2nd och 3rd inteckningar omfördelas som oprioriterade skulder, genom en process som kallas,, Äúfiling en motion att strippa lien. “Men med tanke på att många hushåll är värda mycket mindre än resten av den första inteckning, passerar lagstiftning som skulle tillåta konkurs domare att ändra 1st bolån, eller “cramdown,” kunde ge villaägare med de huvudsakliga minskningarna många har försökt förgäves att förhandla med sina banker.

Fans av denna lagstiftning har varit snabba att påpeka den inneboende klassen diskriminering inbyggd i cramdowns som de nu existerar. Låntagare med fritidshus, uthyrning och förvaltningsfastigheter har rätt att använda, Äúcramdown, AOS au regeln att ha 1: a inteckning huvudmannen balanserar skrivs ned till en fastighet, aktuellt marknadsvärde. Med andra ord, eliminera överskott skuld är ett alternativ, om du, Aore rika. Botemedlet är för närvarande inte tillgänglig för dem som desperat försöker hänga på sin enda primära bostad.

Motståndare till lagstiftningen har hävdat att tillåter domare till, Äúcramdown, kunde au primära bostäder skapar en, Äúmoral fara., Au Deras ståndpunkt är att detta skulle uppmuntra gäldenärer att bara smita sina skulder, skulle avskräcka låntagare från kvarvarande ström, skulle driva upp inteckning räntor, ytterligare minska tillgången till hem finansiering, alltför bemyndigar konkurs domare och ytterligare påskynda flodvåg av konkursansökningar.

Förespråkare av förändringen i konkurs kodpunkten till gården lån kris av 1980, AOS, när kongressen tillåts cramdowns gård inteckning eller, Äústripdowns, AU genom att lägga till kapitel 12 i Bankruptcy Code. Thomas J. Fitzpatrick IV och James Thomson, både med Community Development Department vid Federal Reserve Bank of Cleveland, noterade nyligen hur praktiskt taget identiska invändningar av den finansiella sektorn, men att den faktiska negativa effekterna av gården stripdown lagstiftningen var mindre . “De bank samhällen fruktar aldrig uppfylldes,” de anmälde. “Snarare tvingade hotet om domstol ålagts rektor nedskrivningar bankerna att ändra inteckningar utanför konkurs.”

Per General Accounting Office, av de förväntade 30.000 konkurser året Kapitel 12 trädde i kraft, endast 8.500 slutligen lämnades in under de följande två åren.

Med tanke på resultatet av denna episod i Mortgage Modification historia, det, AOS klart att tillåta 1st inteckning cramdowns på primära bostäder genom konkurs kan vara ett kraftfullt verktyg i kampen för att hålla husägare i sina hem. Att det kan sporra en framgångsrik våg av rättsligt bindande, lån ändringar, öppet erkänna Deleveraging närvarande undergräver bostadsmarknaden, samtidigt som det hjälper konsumenterna upprätthålla en viss stabilitet. Detta skulle kunna vara positiv lösning på bostadsmarknaden så desperat behöver.

Med banker som tar en betydande hit i avskärmning och korta förfaranden försäljning, kan denna förändring faktiskt skapa en win-win situation för alla parter och hjälpa till att snabba landet tillbaka på vägen till återhämtning.