kapital och omvänd inteckningar

Det bästa med en omvänd inteckning är att det tillåter en husägare att omvandla det egna kapitalet i deras hem till kontanter. Detta är användbart för några oväntade kostnader som kan komma upp, eller bara för en pensionär att ha en mer aktiv livsstil. Det omvända inteckning är mycket som ett hem kapital lån i att pengarna kan betalas ut till husägare i en stor summa, månatliga betalningar, eller som en kredit. Till skillnad från en traditionell topplån eller ett hem kapital lån, dock ingen återbetalning krävs tills låntagarna inte längre använda hemmet som en huvudsakliga bostad. Omvänd inteckningar är perfekt för dem som har sparat upp det egna kapitalet i hemmet i flera år.

Det är enkla krav för att vara berättigad till en omvänd inteckning. även om processen kan ibland vara skrämmande, det finns ofta experter som kan vägleda och göra den omvända inteckning processen lättare att bära. För att vara berättigad till en omvänd inteckning, kräver Federal Housing Administration generellt att husägare är 62 år eller äldre, har en mycket låg utestående inteckning balans eller äger hem fri och klar.

Vissa människor ifrågasätter deras berättigande, om det ursprungliga köpet var inte FHA-försäkrade, eller om de bor i en lägenhet snarare än ett hus. Det är fortfarande möjligt att kvalificera sig för en omvänd inteckning i båda fallen. En godtagbar egendom skall vara den huvudsakliga hemvist, och en en-till fyra-enhet bostad med minst en enhet som upptas av låntagaren. Detta inkluderar lägenheter och småhus. De som bor i en husbil kan också kvalificera sig för omvänd inteckning. Egenskapen själv måste uppfylla minimikrav egendom standarder, men medlen för att reparera vad som helst kan dras från den omvända inteckning.

En omvänd inteckning fungerar annorlunda än ett hem kapital lån eller en traditionell topplån. Med ett hem kapital lån, måste det finnas tillräckligt med intäkter för att kvalificera sig för lånet, och låntagaren är skyldig att göra månatliga betalningar. Å andra sidan, betalar en omvänd inteckning låntagaren, och är tillgänglig oavsett inkomst. Det finns inga månatliga betalningar eftersom bostadslån är inte på så länge låntagaren upptar utrymmet. Liksom alla villaägare, finns det fortfarande kravet att betala fastighetsskatt ad andra verktyg. Med en omvänd inteckning, är det högst tveksamt att låntagaren kommer att utestängas eller tvingas att utrymma på grund av saknade en inteckning betalning.

När du letar runt efter en omvänd inteckning, se till att leta efter den låga bolåneräntan och överväga alternativen mellan en omvänd inteckning och ett hem kapital lån. Det råder ingen tvekan om att ett hem med eget kapital kan ge husägare pengar i fickan, men att hitta sätt att få ut det mesta blir det knepigt. Många gånger folk inte handlar runt eller anser att deras individuella ekonomiska situation, och sluta med en omvänd inteckning som kostar pengar.

Att veta hur mycket pengar kommer att komma ut ur en omvänd inteckning kommer att bero på flera faktorer. I allmänhet det högsta belopp som kan tas emot beror på sådana faktorer som ålder låntagarna, det beräknade värdet på fastigheten, eller inteckning belopp för området. Beroende på rådande ränteläge, kunde en 65-åring låna upp till 26 procent, en 75-åring kunde låna så mycket som 39 procent, och en 85 år gammal kunde låna 56 procent.