kansler för statskassan gör nya löften på bolån

Denna månad förbundskansler finansministern, har Alastair Darling sade han syftar till att få de skadade penningmarknaderna tillbaka i form med hjälp av ekonomiska experter i Washington. Han har gjort uttalanden om att han har för avsikt att göra allt som står i hans makt för att sätta stopp för den alltmer kritiska inteckning situation som drabbar villaägare i Storbritannien.

Finansiella teoretiker har sagt att avmattningen i den brittiska bostadsmarknaden förutspåddes och oundvikligt. Darling berättade nyligen reportrar: “Jag vill göra allt jag kan för att hjälpa bolånemarknaderna eftersom det inte bara är viktigt för första gången köpare, men för ekonomin i stort.”

Han sade också att: “Alla inser att den brittiska bostadsmarknaden är långsammare men det är mot en bakgrund av huspriserna har stigit med 170 procent, och ökade med 10 procent per år de senaste åren Du kan förvänta dig, i överensstämmelse med vad som händer. i Storbritannien i allmänhet, att det finnas en nedgång i huspriserna. Det är en av anledningarna till att jag vill bidra till att återställa förtroendet på bolånemarknaden och vi tar också mer övergripande åtgärder för att få marknaderna arbetar. ”

Han var övertygad om att våra inteckning röran och hus-pris tumla inte var en spegel av vad som sker i USA, sade han att Storbritannien var annorlunda på två sätt, i USA finns det ett “överutbud” av bostäder där som i Storbritannien finns det för lite och här har vi skärpta regler inteckning marknader.

De inteckning mess innebär husägare väljer att sälja sina hus på grund av fallande huspriser och risk för att hamna i negativt eget kapital. Ett ökande antal människor är också försumliga på amorteringar. Resultantly många ex-husägare och blivande första gången köpare väljer nu att hyra istället. Webbplatsen iammoving.com specialiserade på att hjälpa människor att utfärda en adressändring och har sagt att människor väljer att hyra på grund av den förväntade nedgången i brittiska huspriserna. Företaget talesman sade: “I detta skede hyra ses som ett bättre alternativ av många än att köpa ett hus – vilket är en stor förändring i attityd från de senaste tio åren.”

De flesta människor kan se att marknaden är instabil, och väljer att inte köpa fastighet i priserna Fall för Hus sjunka ytterligare. Denna månaden avslöjades det att en-i-sex inteckningar är två månader i efterskott med irländska subprime långivare Start och andra brittiska banker lider av liknande försenade betalningar statistik.

Darling sätter också press på bankerna att göra mer för att stödja sina kunder. “Vi kommer att fortsätta att [hjälpa bankerna] men vi förväntar oss i gengäld för att ge stöd, kommer att bankerna titta på hur de kan lägga pengar på att göra inteckning anläggningar som finns tillgängliga, särskilt för första gången köpare och även förmedla till sina låntagare fördelarna från räntesänkningar, “sade han.

Experter tror att bankerna anser att de medel som regeringen föreslår för att vara otillräcklig och inte en långsiktig lösning på krisen. Även Bank of England basränta har sänkts sedan december bankerna har fortfarande haft problem upplåning och som har ökat avgifterna till kunderna.
Bolån blir dyrare och ett hus blir billigare, men även på vad verkar vara toppen av krisen experter förutspår ännu högre stiger bolåneräntan.