Kansas inteckning – vad du behöver veta innan du köper ett hem i Kansas

Kanske du ska köpa din första hem i Kansas, eller kanske du flyttar till Kansas från en annan stat. Hursomhelst, är det viktigt att du utbilda dig på Kansas bostadslån innan shopping för ett hem och inteckning. Den här artikeln förklarar vad du behöver veta innan du köper ett hem i Kansas:

Priset på bostäder i Kansas varierar kraftigt mellan postnummer. Till exempel i Overland Park, Kansas, var medianvärdet priset för en bostad i sommaren 2005 $ 250.000, men i Johnson County, Kansas, medianen priset för ett hem var $ 190.000. Medianvärdet hem Kostnaden för hela delstaten Kansas är $ 83.500. Genomsnittlig ränta i Kansas är bara något över riksgenomsnittet.

Delstaten Kansas har lagar som förbjuder slutna topplån. Dessutom har Kansas en inteckning skatt, inteckning överlåtelseskatt och fastighetsskatt. Graden av jobbtillväxten i Kansas ligger under det nationella genomsnittet.

Om du köper ett hem i delstaten Kansas, kvalificerar dig för både federala och delstatliga FHA och VA lån. Första gången hem köpare kvalificera sig för Kansas FHA lån med nedan-marknadsräntor, och kan även kvalificera sig för upp till 4% av köpesumman i handpenning bistånd. Dessutom, alla villaägare kvalificera sig för stöd av både lägre-marknadsräntor och handpenning bistånd när man köper ett hem i ett målområde.

Kansas “Fair Housing Act förbjuder diskriminering bolån mot individer baserat på deras ras, hudfärg, religion, kön, civilstånd, eller nationellt ursprung.