kan värderingsmän hållas ansvarig för bedrägliga fastighetsvärderingar

Utan fråga, har en av de möjliggörare i många bedrägeriupplägg bolån varit en krokig värderingsman villiga att ge en fastighet något värde att mäklaren, inteckning mäklare eller långivare ville. Den fastighetsbubbla kunde inte ha varit uppblåst till en så hög nivå utan medverkan av många bedömare som kastade all konservatism ut genom fönstret och började ge egenskaper löjliga värden i syfte att bidra till att säkra lån.

Nu, med bostadsmarknaden kollapsar runt omkring oss, har dessa värderingsmän var tvungen att gå tillbaka till att värdera bostäder på mer rimliga nivåer. Konventionen ger dock många husägare ute i kylan, efter att ha fått uppblåsta bedömningar bara några år sedan och nu ta reda på deras hem var aldrig värt det beloppet. Vilken tillflykt, dock, gör dessa låntagare har, speciellt när de faller in i avskärmning?

Graden av bedömningen inflationen och bedrägerier har befunnits vara astronomiska i alltför många fall redan. Villaägare har upptäckt att deras hem värde var uppblåsta med upp till 1,000% av sin icke-bubblan pris. Den typiska inteckning försäkrad av Federal Housing Administration (FHA) blåses upp med 30-50% för att höja priserna på fastigheter på första gången hem köpare och låga låntagare inkomster.

Så klart, det finns ett problem med ett stort antal bedömningar, men husägare kan ha problem med att hålla den enskilde värderingsman eller hans företag ansvariga för den uppblåsta värdet. Men det finns ett antal olika påståenden som kan riktas mot en värderingsman som uppenbart missuppfattat faktiska marknadsvärdet av ett hem, särskilt om låntagarna åberopat denna bedömning i sitt beslut att köpa eller refinansiera.

De mest uppenbara hävdar låntagare kanske kunna ta emot en värderingsman är bedrägeri på grund av förvrängning av bostadens värde. Samtidigt som man värderar ett hem är ibland lika mycket konst som vetenskap, uppenbarligen använda olämpliga jämförbar försäljning eller ställa orimliga justeringar för att motivera ett högre värde kan vara ett klart fall av bedrägeri.

Det enda problemet med detta påstående som husägare kan finna är att förutsättningarna kan vara svåra att uppfylla. Till exempel kommer låntagarna måste visa alla nio elementen finns för ett bedrägeri anspråk göras. Tyvärr kan detta vara lättare sagt än gjort, och husägare kanske vill kontakta en advokat för att diskutera möjligheterna för ett bedrägeri fall mer ingående. Dessa nio faktorer är följande:

Ett. representation av en existerande faktum.
2. faktum är materialet.
Tre. representationen av faktum är falskt.
4. talaren vet att det är falskt.
Fem. talaren avser lyssnaren verkar på kunskap.
6. lyssnaren är okunnig om falskhet.
7. lyssnaren bygger på sanningen av det faktum.
8. lyssnaren har en rätt att åberopa den.
9. skadestånd lidit av lyssnaren.

Långt mer lovande som en fordran värderingsmän är statens orättvisa och bedrägliga handlingar och metoder (UDAP) stadgar. Detta påstående är också något lättare att göra. Beroendet av förvrängning behöver inte vara show, och några av de andra villkoren lossas. Villaägare bör kontakta en advokat eller göra lite forskning om deras statens UDAP lagar, men att ta reda på all relevant information.

Det finns också ett antal andra påståenden som kan göras mot en värderingsman, antingen i eller ut ur avskärmning. Beroende på omständigheterna i det enskilda fallet, en del av dessa innefattar överträdelser av lagar statligt tillstånd, stämpling till brott, bedrägligt döljande och civila RICO fordringar. Återigen kan det vara i husägare bästa intresse att tala med advokat eller forskning dessa frågor på djupet innan en fordran.

Alltför många husägare fick den dyraste bolån som de kvalificerade för och deras hem värden var uppblåsta för att motivera de stora lån. Värderingsmän spelat en roll i dessa transaktioner, och många av de mest korrupta kan ha ägnat sig åt handlingar som bär betydande juridiskt ansvar. Särskilt i de fall där en långivare skjuter husägare i avskärmning, göra lite forskning om dessa frågor och hålla värderingsman ansvariga kan kallas för.