kan konkurs stoppa avskärmning – andra alternativ för att stoppa avskärmning

Kan konkurs stoppa avskärmning? Det generella svaret på detta är ja det kan. Lämna in kapitel 13 konkurs kan stoppa borgenärer från att försöka samla in pengar från dig. Detta inkluderar utestängande förfarande. Men du måste se till att du gör det rätt och hänga med din konkurs betalningar.

Bankerna är inte i fastighetsbranschen – de vill inte ha ditt hem. På grund av det stora antalet potentiella utmätningar just nu är bankerna gör allt de kan för att hålla ett hus av avskärmning. Om du är bara ett par månader bakom på din inteckning betalningar, prata med din långivare omedelbart att försöka arbeta fram en plan innan några åtgärder vidtas. När din inteckning blir mer än 90 dagar efter förfallodagen, är det svårare för en traditionell långivare att arbeta fram en lösning för dig.

Om din inteckning är ytterligare förfallna än detta, och utestängande förfarande har inletts, finns det fortfarande andra alternativ förutom konkurs. Efter att ha talat med en professionell, om du känner att en konkurs är enda alternativet, gå åt det med gott samvete. Många gånger folk Fila inte för att de tycker att det är fel. Men om du vill behålla ditt hus konkurs kan stoppa avskärmning.

Hur kan konkurs stoppa avskärmning? När du lämnar du säger domstolarna som du är villig att arbeta fram en avbetalningsplan för att betala av utestående din inteckning. Detta kan också arbeta för en bil som är i fara för att återtas eller har återbördats. Kapitel 13 ger dig möjlighet och tid att komma tillbaka på rätt spår. I grund och botten kommer du att göra utbetalningar till domstolen för att betala av skulder skilda från dina amorteringar. Betalningarna till domstolen sträcks över fem år normalt, så det månatliga beloppet är oftast hanterbara.

Vänta inte till sista minuten och förlora ditt hus. Kontakta en advokat för mer information. Håll kommunikationen öppen med din långivare. Du kan bli förvånad över hur angelägna de är att arbeta saker.