Kan jag köpa ett hem, om jag har dålig kredit

På grund av ett drömhus behöver inte bara vara en dröm för alla som har en dålig kredit historia. Även om det är uppenbart att finansieringen är nästan nödvändigt för fastighetsinvesteringar, och att finansiärerna ser på kredit historia innan frigöra medel det finns utrymme för jubel för alla dem som hängs upp med dålig kreditvärdighet.

Låntagare med dålig kreditvärdighet är aldrig på samma plattform som de med goda siffror som långivare som är villiga att erbjuda krediter trots lägre kredit poäng är få. De långivare som är villiga att finansiera en låntagare med dålig kreditvärdighet kallas sub prime långivare och erbjuda finansiering till hög risk låntagare med priser och avgifter något på högre sidan. Skillnaden i andelen erbjuds intresse är förståeligt eftersom långivarens risk är på högre sidan. Men vissa sub prime långivare kan kräva orimliga avgifter och priser och låntagare måste vara försiktig om densamma. Den positiva aspekten är att det finns tillräckligt med konkurrens på sub prime långivare front, och det skulle gynna låntagare som har gjort lite forskning för att hitta en någorlunda uppriktig långivare. Den positiva sidan av att plocka upp lån från en sub prime långivare är att du behöver inte bo med dem för alltid. Långivare titta på ungefär tre års kredit historia och en ny finansiär som är övertygad om densamma kan ta över dina lån från den första långivaren, vilket ger dig bättre ränta och privilegier.

Mäklare anses vara den mest användbara på sourcing ett bra lån för en låntagare med negativa kredit ranking. Som en försiktighetsåtgärd låntagaren bör se till att denna mäklare har en ganska stor källa till långivare och inte har någon speciell tie-up med en enda enhet eller individ. Fastighets finansiärer utser också en uppsättning av rådgivare som enbart ser till de krav som kunder med dåliga krediter och hjälpa dem med det bästa läget för att låna. Köpare bör utnyttja denna möjlighet eftersom det tillåter dem att direkt interagera med finansiären representant och få tag på informationen möts de olika alternativen som ligger framför dem.

Det finns en annan skola som hävdar att köpa ett hem / mark med dålig kredit inte kan vara den bästa av idéer. Det är känt att låntagaren först ska spendera tid att reparera kredit ranking, för låt oss säga om ett år, och sedan spana efter ett bostadslån. Detta argument bygger på det faktum att en sådan köpare är oftast på mottagarsidan från sin långivare och detta tillstånd kan undvikas om han uppriktigt arbetar för att reparera sin kreditvärdighet och hitta bättre långivare och priser i framtiden.

Ytterst är det prioriterat att köparen ställer på sina fastigheter krav som avgör hans tidpunkten för inresa och läget av finansiering som valts.