kan jag fortfarande köpa en bostad utan insättning

No-deposit bostadslån kan verka som en omöjlig dröm i denna marknad. Nuvarande villkor för låntagare och långivare kan visas tight när man läser alla rubriker men världen har inte slutat.

Innan den globala finanskrisen utan insättning lån var bara ytterligare en inteckning produkt. De användes av människor som inte hade sparat 20 procent insättning som traditionella långivare kräver innan erbjuda en inteckning och köpare som kan visa att de har kapacitet att serva inteckning.

Synd de stackars själar i USA som nu berövas sina hem efter att ha sålt för dyr inteckningar, många av dem utan insättning bostadslån. Visst många av dessa låntagare inte var lämpliga sökande till alla hem och många köpta hus som var övervärderad i första hand.

No deposit bostadslån existerar, men de kan kräva en garant för den finansiella komponenten av inteckning. Garantin är begränsad till mängden av fyndigheten. Detta är mycket viktigt eftersom det ger sinnesro till låntagaren. Vidare är alla borgensmannen kräver att ha tillräckligt kapital i sitt eget hem.

Varje bolåneinstitutet har sina egna kriterier, men i teorin en no deposit lån kräver en borgensman, till exempel en förälder eller syskon, eller en garanti begränsas till 20 procent insättning krav.

Om du till exempel köper ett hus för $ 350.000 skulle den “normala” insättning krävs är $ 70.000. För första bostadsköpare som kommer att vara berättigade till eftergifter stämpelskatt och regeringens första hem köpare Grant, kan köparen i själva verket med hjälp av en no deposit bostadslån säkra hemmet med bokstavligen ingen insättning.

Den no deposit lån kan vara en win-win för alla. Du kan – äntligen – komma in på fastighetsmarknaden och för garanten det finns begränsad riskexponering. Föräldrar fungerar som garant för deras barn skulle inte behöva betala några återbetalningar. Vidare kan garantin pensioneras när som helst och låntagaren inte behöver betala dyra försäkringar för hypotekslån.

Det finns mer att dessa lite förstås produkter: de är inte begränsade till första bostadsköpare. Investerare är flitiga användare av ingen insättning lån. Deposit obligationer kan utfärdas av en långivare mot exempelvis kontanta insättningar eller några av form av fonder som försäkringsgivaren är beredd att godta som säkerhet. En deposition obligation kan användas, i förekommande fall till långivaren, för ingen insättning lån som deposition krävs för att säkra en fastighet. En deposition obligation kräver en annan tillgång som kan användas som säkerhet, till exempel ett hus eller mark.

Det fungerar på ett liknande sätt som en konventionell ingen insättning lån, med den skillnaden att det är oftast en investerare med andra tillgångar, det vill säga köparen.

Möjligheten att köpa på någon insättning är inte utan sina risker förstås. De återbetalningar av lån måste uppfylla låntagarens förmåga att återbetala. Varje försämring av värdet på hemmet kommer att orsaka negativt eget kapital. Detta måste beaktas.

Så trots uppkomsten av GFC, ingen insättning bolån är fortfarande tillgängliga under rätt omständigheter.