kan jag dra nytta av en rättsmedicinsk lån revision även om jag är aktuell på mitt lån

kan jag dra nytta av en rättsmedicinsk lån revision även om jag är aktuell på mitt lån?
av Arnold stadneck

Av de 2 eller fler miljoner inteckningar som har finansierats mellan 2000-2007, var många av dessa lån finansierade olagligt. Under denna period haft bankirer, långivare, mäklare inteckning, värderingsmän och andra i branschen mycket goda tider. Många av dessa människor utförde sina jobb på ett ansvarsfullt sätt, medan andra utfört sina uppgifter olagligt. Åtal fortsätter som dessa aggressiv utlåning överträdare pågår inför rätta.

Ditt lån kan innehålla kränkningar och kan vara olagligt. Och om så är fallet kan du ha rätt till betydande skadestånd oavsett om du är aktuell på din inteckning eller om du står inför avskärmning. Reglerna är desamma. Lagen skiljer inte. Det uppskattas att över 85% av bolån som finansieras under denna tidsperiod innehåller någon typ av utlåning kränkning. Syftet med en rättsmedicinsk lån revision är att leta efter brott mot federala och statliga utlåning praxis.

Vad exakt är en rättsmedicinsk lån revision? En rättsmedicinsk lån revision är den omfattande översyn av all dokumentation, juridiska pappersarbete, transaktionsdata och annan bevisning som hänför sig till en fastighet lån som redan har finansierats. En Forensic Loan Audit identifierar eventuella olagligheter som utförs av långivaren, deras mäklare, eller andra parter i samband med lånet. Under revisionsarbetet, bör en professionell granska dina lån för att säkerställa att den uppfyller alla rättsliga krav som gällde vid den tidpunkt då lånet betalades.

Varför är denna granskning så viktigt? Denna enkla och rakt svar är, måste lånen vara lagligt att vara verkställbar av långivaren. Lån kränkningar är allvarliga brott av federala lagar och långivare kan möta stränga böter och straff för att bryta mot lagarna. För det mesta, är långivare och banker företag som drivs av rimliga affärsmän. Motvilligt, de förstår den finansiella röran de bidrog till att skapa, och vill undvika eventuella höga böter eller att ställas inför dyra rättstvister.

Hur ser den genomsnittliga husägaren nytta? Kränkningar är som kulor lastas in i en pistol, som används av revisionsgruppen att argumentera ditt fall med långivaren. Som regel, desto fler brott, och den mer allvarliga dessa överträdelser är, desto bättre dina chanser att få en positiv lösning kommer att bli. Denna lösning kan omfatta skadestånd, advokatarvoden, lägre månatliga betalningar, en huvudman minskning, en fördröjning eller förhindra en avskärmning försäljning och mer.

Förutsatt att det finns kränkningar på min hypotekslån, vad händer då? Om den rättsmedicinska lån revisionen avslöjar bevis av bedrägliga utlåning praxis eller inteckning bedrägeri, har du förmodligen en mycket bra fall med mer än tillräckligt med inflytande för att förhandla fram en rimlig uppgörelse med din långivare. Utan hävstång du är i händerna på långivaren som antingen stall av dig eller trötta ut dig till den punkt att acceptera ett omotiverat erbjudande.

De påföljder för underlåtenhet att följa sanningen i Utlåning lagen och andra delar av regelverket som de tillämpar för hypotekslån, kan vara betydande. En borgenär som bryter upplysningskraven kan bli stämd för dubbla beloppet av den totala ränta på lånet. I fallet med ett billån, kan detta vara en mycket betydande mängd.

Ditt hem och din familjs välbefinnande är alltför viktig för att överlåtas åt slumpen. En rättsmedicinsk lån revision kan avslöja vissa oegentligheter som i sin tur kommer att ge dina juridiska förhandlare ammunitionen de behöver för att arbeta fram ett gynnsamt lån ändring program för dig. I slutet av denna process, villaägare som har fallit offer för rovgiriga långivare, kan rätta till en stor del av skadorna på dem. Inklusive, återställning av villkoren för lånet till en lägre ränta, vilket eliminerar eventuella tillbaka utestående belopp, återställa sin kredit historia och sparar deras hem.