kan inte göra upp ett sinne om räntorna dela den.

I en värld av astrologi, är tecken på Vågen avbildad som en uppsättning av skalor och av naturen, är Vågar tros vara balanserade människor som gillar att väga upp båda sidor av en fråga innan beslut fattas.

När det gäller att plocka ut ett bostadslån, umteen bostadsköpare följer Libran egenskaper och har svårt att välja mellan en fast ränta och en rörlig ränta bostadslån.

Om du har besvär att avgöra vilken typ av kostymer bostadslån dig, kanske du borde diskutera en delad bostadslån. Alternativet att dela upp ditt lån mellan fast och rörlig ränta förlängs av de flesta banker, däribland National med sina NAB Skräddarsydd Home Loan.

Lån till fast ränta, såsom de alternativ som NAB, har utsiktspunkt att skydda låntagaren mot ränta hissar för viss tid, men också begränsa flexibiliteten för lånet. Till exempel är låntagare med lån med fast ränta vanligen förhindrade från att göra extra amorteringar för att betala av sina skulder bostadslån förr.

Med räntan stiger på toppen av varje rörlig ränta bostadslån låntagarens sinne, gör din NAB bostadslån split så en del av det är laddat till en fast ränta kan ge stor sinnesfrid.

Helst bör du sträva efter att dela ditt bostadslån så den absoluta majoriteten är till en fast ränta med resten till rörlig ränta. Till exempel, låt oss säga att du äger en $ 300.000 NAB bostadslån som du tog för att dela. Du kan ha $ 200.000 av ditt lån placerade hos NAB: s fast ränta under två år och resterande $ 100.000 debiteras på NAB: s rörlig ränta. Om någon räntehöjningar skett under den tiden, skulle den största delen av din skuld skyddas och endast återbetalningar på $ 100,000 lånet skulle öka.

Välja en delad lån ger bostadsköpare möjligheten att se det bästa av båda världar. När plocka ut rätt typ av bostadslån för din situation, bör du prata med din finansiella mäklare för detaljerade råd om funktioner och flexibilitet som du behöver. Shop runt med ett antal olika långivare innan du tar beslut.