kan få en fast bostadsränta verkligen spara pengar

Den avskärmning boomen skapas av den ekonomiska nedgången har lämnat många husägare och potentiella husägare att känna som om justerbar ränta inteckningar är onda. Däremot har det skett en hel del debatt om huruvida fast ränta inteckningar verkligen spara pengar. Den stora fast ränta dra är att du vet hur mycket dina betalningar kommer att vara under hela lånets löptid, med andra ord blir det inga överraskningar. Ändå har sinnesfrid och spara pengar är två olika aspekter av fast ränta inteckningar. Om du funderar på en fast ränta inteckning finns det några saker du behöver tänka på när avgöra om du kommer att spara pengar.

Den första frågan att ställa sig är vilken kurs du vill låsa in, eller vad är ditt mål takt? Den kurs du börjar på att vara den avgörande faktorn om huruvida du har möjlighet att spara pengar med fast bostadsränta. Om du börjar med en hastighet av 5,3% och dina första månatliga betalningar är mer än 60% av din månadsinkomst (s) oddsen är att du har startat upp med ena foten i marken. Sedan åker du inte själv något utrymme för att spara pengar. Homeownership är dyrt och det första året är ofta plågas med dyra reparationer, skatter och försäkringar. Så är tanken att få den lägsta förskott. Även om det är bara rättvist att påpeka att fasta priser sätts vanligtvis högre än de ursprungliga justerbara bolåneräntor.

Nästa, fråga dig själv vad allmänna riktning gör priserna verkar vara färdas i? Å andra sidan, kommer att om priserna ligger nu på 5,3% och stigande sedan låsa in i denna takt definitivt spara mer än det skulle om du väntar. Ändå kunde om priserna verkar falla sedan låsa in en fast ränta kosta dig mer i det långa loppet. Sedan kommer du behöva refinansiera för att dra nytta av de billigare priser. Tyvärr refinansiering också kommer med ytterligare avgifter och kostnader stängning. Hur lågt kommer priser går slutligen? Det finns en “refinansiering tumregel” som säger att du bara ska refinansiera om räntorna faller minst 2%. Så om priserna är på en brant nedgång du skulle kunna hitta dig själv refinansiering vid fel tidpunkt. Och, kan du avsluta fortfarande upp med en högre ränta än marknadsräntan.

Blir det några andra avgifter eller kostnader som kommer att ha betydelse för dina betalningar? Även fast ränta inteckningar inte påverkas av stigande räntor hålla betalningar konstant, finns det en chans att du fortfarande kan få betala mer för ditt hem. Kostnaderna för husägare försäkringar, privata försäkringar för hypotekslån (PMI), och skatter är i allmänhet bundna till din totala inteckning betalning och kostnader för försäkring och skatter kan och brukar öka under tiden för lånet. Dessa aspekter på fasta bolån som ofta eftertankar när husägare funderar på att låsa in en fast ränta.

Hur länge planerar du att vara i hemmet? Fasta priser gäller stora långfristiga lån. Men om du inte är redo att bosätta sig i ett visst område i minst 10 till 15 år, kan då fasta priser bolån göra mer skada än nytta. Villaägare med fasta priser, som väljer att sälja sina hem ofta, befinner sig sälja hemmet för mindre än vad som betalas på lånet när marknaden är nere. Om du inte planerar att vara i hemmet under minst 10 år oddsen är goda att du kommer att hamna förlora pengar i det långa loppet.

Slutligen, du kommer verkligen till budget klokt? Återigen, är den stora fördelen med fast ränta inteckningar sinnesfrid i vetskapen om att räntorna inte kommer att orsaka din månatliga betalningar att öka. Teoretiskt ger den här funktionen husägare möjlighet att budgeten klokt. Dock följer de flesta människor inte en budget förrän de har inget annat val. Och det bör noteras att budgetering inte nödvändigtvis leder till att spara pengar. Att veta hur mycket din betalning kommer att varje månad kommer inte att ändra din inkomst och vad du kan lägga undan för en regnig dag. Det visar helt enkelt att du där majoriteten av dina pengar går.

Justerbar ränta inteckningar har målats som fienden, men i verkligheten är dessa bolåneräntor erbjuder en flexibilitet som fasta priser inte tillåter. Det råder ingen tvekan om att fast ränta inteckningar erbjuder en sinnesfrid att justerbar ränta inteckningar bara inte kan ge. Fortfarande, med en budget och spara pengar är helt annorlunda. Så, kanske du vill verkligen väga alla alternativ innan beslut fattas om en fast ränta, särskilt om du försöker spara pengar.