kan en inteckning mäklare fortfarande hjälpa dig hitta den bästa affären

Eftersom de specialiserade marknader som sub-prime, själv-cert och buy-to-låt inteckningar började tona ut i de flesta långivare portföljer, var majoriteten av vilken mäklare bröd och smör verksamhet, och en mycket lukrativ för rådgivare eftersom långivare betalas mer provision för att införa en erbjudandena specialist inteckning än en vanlig affär.

Då långivare började en dubbel prissättning initiativ erbjuder mer konkurrenskraftiga inteckning erbjudanden i sina grenar än att gå igenom en inteckning mäklare. Sex månader sedan många långivare var reklam konkurrenskraftiga direkta priser som mäklare inte hade tillgång också.

Den dubbla prisfråga har avtagit något, och ersatts av ett större problem. Långivare är endast erbjuda sina produkter direkt. Vissa av dessa långivare råkar erbjuda de bästa inteckningar på marknaden.
Detta problem blir ännu mer akut för dem som vill låna en stor andel av fastighetens värde (högt lån till värde (LTV)), som till stor del är behagade för första gången köpare.

Det är därför du behöver en mäklare.

Bara för att mäklare inte får betalt provision på direkt-till-konsumentprodukter betyder inte att de inte kan ge dig råd om dem. Du bör räkna med en liten avgift i förskott samråd, innebär detta att du kan dra nytta av hela-av-marknaden rådgivning.

Inteckning mäklare är kvalificerade yrkesmän, och är certifierade för att ge råd. De måste också godkännas av Financial Services Authority och följa lagreglering.

En inteckning mäklare det bästa stället att gå för full inteckning råd, kommer de att se i detalj på dina omständigheter och söka marknaden för att hitta en affär som passar dig. De kommer att ge dig råd om den bästa produkten, vilket inte kan vara fallet när du besöker en high street långivare.

De flesta långivare ge ett “Information-only” tjänst där de ber dig förutbestämda frågor. Utifrån dina svar, de ger dig information om vilka av deras egna produkter kan passa dig.

Detta är ofta inte fullt godkända råd, och det innebär att du inte har samma rättigheter med Financial Services Ombudsman bör du ha ett klagomål.

Mortgage rådgivare kommer också till sin rätt när det gäller service. De kommer att hjälpa dig att fylla i ansökningsblanketten, handskas med långivaren och använda sin tyngd för att driva affären igenom om du behöver saker att röra sig snabbt.

Om du har ovanliga omständigheter du verkligen kan dra nytta av de råd av en expert som hanterar olika typer av låntagare och långivare dag in och dag ut, och har en djup förståelse av bolånemarknaden.