kan en avskärmning sänka din kredit klass när ditt namn är på handling, men inte lånet

Många husägare hamna i situationer där deras namn är på titeln på ett hem, men inte lånet. När dessa egenskaper går in avskärmning, villaägare i denna situation alltid oroa hur avskärmning kommer att påverka deras kredit. En annan rädsla är att långivaren kan stämma dem för att betala tillbaka lånet, eftersom deras namn är på handling.

Det finns också många scenarier där samarbete undertecknarna inte på dådet, så att de inte tror att de kan skada från avskärmning. I fallet med samarbete signerat, måste de vara mycket orolig, eftersom de är 100% ansvarig för återbetalning av hypotekslån. Långivaren kan stämma dem för en brist dom och domstolen kan eventuellt tvinga dem att betala tillbaka lånet. Om du är en co-signer, sluta läsa nu och få hjälp omedelbart, du behöver det! Annars, hålla behandlingen.

Jag har jobbat med kunder i. I allmänhet är den största nackdelen med låntagare i denna situation att de kommer att förlora hem och något eget kapital de har i den.

I de flesta scenarier, om du aldrig tecknat avtal om att betala lånet kommer långivaren inte att kunna få en dom eller kvarstad mot dig. De kan försöka ringa och hota dig, eller skicka samlare efter dig, men i slutändan är du inte tvungen att återbetala en inteckning du aldrig gick till.

Men om du undertecknat den ursprungliga inteckning avtal (eller något avtal senare) och sedan hade ditt namn bort, kan du fortfarande ansvarig och långivaren kan försöka samla in från dig. Dessutom, om långivaren betalat skatter på din räkning, förväntar jag dem att prova och hämta dem från dig, men jag tror inte att någon domstol skulle ge dem en kvarstad eller dom.

Om du har befunnit dig i den här situationen, och du är orolig för långivaren kommer efter dig, är det bäst att tala med en professionell för att ta reda på vilka val du kan eller inte kan ha. I många fall kan du ha möjlighet att spara hem, med en avbetalningsplan, eller lån modifiering. Det finns också flera juridiska “kryphål” för människor i denna situation som kan hjälpa låntagare stanna i hemmet mycket längre.

Även om ditt namn är inte på inteckning, se till att göra en hel del forskning så att du vet om alla dina alternativ.

Om du vill försöka rädda hem, lägga till ditt namn i inteckning kan vara ett legitimt sätt att få godkänt för ett lån modifiering. Detta är då villkoren för inteckning ändras och betalningarna kan avsevärt minskas. Anledningen att tillfoga ditt namn för lånet kan vara till hjälp är att din extra inkomst kan vara tillräckligt för att göra hemmet prisvärda. Men detta är ett drastiskt steg att ta och kan vara farliga om lån modifiering är inte 100% godkända och prisvärd. Se till att du alltid tala med en läkare innan du gör detta beslut.