kan du refinansiera en tillverkad hem

Svaret på den frågan är ja. De flesta långivare behandlar tillverkade och husbilar ungefär samma som en konventionellt byggd hus och är villiga att arbeta med någon som redan äger eller funderar på att köpa en tillverkad hem. Det finns en hel del skäl till varför du kan vara intresserad av att göra en refinansiering av din tillverkas hemma, få en lägre ränta och månatlig betalning, konsolidera skuld, betala för college eller ens köpa en bil.

När du refinansiera din tillverkas hemma du i princip använda din nya lån för att betala av din nuvarande lån, med förhoppningsvis bättre villkor som kommer att spara pengar. Det viktigaste att titta efter med denna typ av lån är en lägre ränta som i sin tur kommer att sänka din månatliga betalningar, vilket frigör mer pengar för andra saker du kanske vill göra. Om du kan enkelt råd med de månatliga betalningar du gör för närvarande då refinansiering till en lägre ränta gör att du kan förkorta ditt lån och betala bort det förr.

Den finansiering för industrin och mobila hem är tillgänglig om den är belägen i en husbil park eller på privat mark. Eftersom dessa typer av bostäder är annorlunda än en vanlig stick-byggda hem de lagar och regler som gäller finansieringen av dem kommer att skilja sig från stat till stat. Kunniga långivare kommer att kunna hjälpa till med detaljerna när det gäller dessa typer av lån.

De avslutande kostnader för refinansiering en inteckning är samma som när du köpte din ursprungliga inteckning. Du kommer att ha möjlighet att betala dem i förskott eller rulla dem i lån för att hålla utlägg på ett minimum. Detta är ett bra alternativ om du inte har pengar för att täcka den avslutande kostnader men vara medveten om att det kommer att lägga till det belopp av lånet och du kommer att betala ränta på eventuella ytterligare avgifter och kostnader som rullas in lånet.

Ungefär som du kan göra när refinansiering ett traditionellt hem inteckning du kan också köpa ner din ränta genom att köpa poäng på en refinansiering av en tillverkad hem. Poäng är en extra avgift som du betalar i förskott till långivaren. Mängden av varje punkt är beroende av omfattningen av lånet. I de flesta fall en poäng värderas till en procent av det totala lånebeloppet. Om ditt lån är $ 100.000 sedan varje punkt eller procentenhet du flyttar räntan ned skulle kosta $ 1000. Innan du köper ner din ränta med poäng är det viktigt att se till att du planerar på att äga ditt hem för en tillräckligt lång tid för att få tillbaka din investering i leden.

Refinansiering en tillverkad hem är ganska lik den i ett traditionellt hem. Det kan finnas några skillnader men för det mesta processen är densamma. Någon bra långivare kommer att peka ut eventuella skillnader och bör vara villiga att hjälpa dig genom processen.