kan du råd med ett hus

Det är dags att köpa ett hus. Frågor surra runt i huvudet som en svärm av arga bin: “Hur mycket kan jag låna? Hur mycket måste jag lägga ner? Hur mycket kommer mina betalningar vara? “Nå, låt mig föreslå börjar med” Hur mycket kan jag låna? “Fråga. Jag vet att du aldrig ska svara på en fråga med en fråga, men i det här fallet måste vi ställa några fler frågor för att lista ut svaret på vår första fråga.

Det finns många faktorer som du måste ta hänsyn till när man köper ett hem. Först och främst, fråga dig själv vilken storlek månatlig betalning du har råd. Vid bestämning av hur stor en inteckning du har råd, vara säker på att faktor i alla dina löpande utgifter såsom bil betalningar, kreditkort räkningar, studielån, verktyg och liknande. Du kanske också vill faktor i hur mycket du spenderar på saker som underhållning, äta ute, och reser. Du vill inte lägga en inteckning betalning och säga adjö till ditt sociala liv. Istället vill du vara säker på att du inte overextending själv ekonomiskt och därmed säkerställa överlevnaden av ditt sociala liv.

I dagsläget kommer de flesta långivare tillåter en jättestor skuld-till-tal på 45% – 50%. Din skuld-till-tal är summan av din inteckning betalning och andra kreditkort eller lån betalningar, dividerat med din månatliga bruttoinkomsten. Långivare använder detta förhållande för att avgöra din kreditvärdighet. Så ska alla dina roterande skulder tillsammans med din inteckning betalning delat med din månatliga bruttoinkomst inte överstiga 36% – 45% skuld-till-tal. Så, här är en snabb liten formel som hjälper dig att räkna ut hur mycket du har råd att sätta mot din månatliga hus betalning:

– Multiplicera din brutto månadsinkomst med 0,45
– Subtrahera din icke-inteckning betalningar från resultatet
– Vad som finns kvar är din tillåtna inteckning betalning
Så, om vi har ett par med en sammanlagd månatlig bruttoinkomst på $ 5000 och de betalar $ 700 per månad mot två auto lån och ett kreditkort, skulle de kvalificerar sig för en månatlig betalning av $ 1550. Också vara medveten om att inte alla dina månatliga bostäder betalning går mot din amortering och ränta. En del måste gå mot husägare försäkring och fastighetsskatt. Jag nämner detta eftersom de flesta inteckning räknare som du använder, måste du ange dessa siffror för att få en korrekt uppfattning om vad din verkliga månatliga inteckning betalning kommer att se ut.

Fastighetsskatten är vanligtvis en procentsats av ditt hem taxeringsvärde. För att beräkna fastighetsskatt, lokala jurisdiktioner multiplicera allmänhet skattesatsen med en hem taxeringsvärde. Till exempel, om du betalar 0,5% i fastighetsskatt på taxeringsvärdet, bedömde ett hem på $ 250.000 skulle ha en årlig räkning fastighetsskatt på 1250 $. För att ta reda på skattesatsen, måste du kontakta ditt län skatt bedömare, eller en lokal inteckning mäklare eller bank kanske kan hjälpa dig. Som för husägare försäkring, är din bästa insats att prata med en lokal mäklare eller bank för att få en allmän uppfattning om vad det är för ditt område. Inteckning räknare kommer att be dig om en procentsats ibland och andra kommer att be om en årlig siffra. Det kan vara förvirrande för en ny köpare, så var inte rädd för att söka lite hjälp.

Räkna ut hur mycket du har råd att sätta mot din månatliga hus betalning är en start. Nu, vill du veta hur mycket hus du har råd. Det finns inteckning räknare galore som hjälper dig att göra detta, men, som jag nämnde ovan, kommer de att kräva att du anger fastighetsskatt, husägare försäkring, och räntor. Vissa räknare kommer att förse dig med siffror, men de är inte nödvändigtvis korrekt, så jag skulle föreslå lite ben arbete. När du vet hur mycket du bekvämt kan spendera en månad mot ett hem, och du har samlat din skatt och priser försäkring, behöver du bara en idé om vilken typ av ränta du får (Åh, glömde jag att nämna att Du kan ringa din lokala bank eller inteckning mäklare för att få redan kvalificerade, och de brukar inte ta ut något?). När du har en uppfattning om vad din ränta kan vara, kan du koppla in alla dina nummer på en av de många inteckning räknare på internet. När du har en god uppfattning om vad du tror att du har råd med, ringa en lokal bank eller mäklare och få redan kvalificerade för att se om du är i division, och snart kommer du att vara på väg att äga ett hem.