kan du kvalificera sig för lån modifiering om du är arbetslös

Nyheter av nedskärningar och uppsägningar har varit förhärskande under dessa nedgångar i vår ekonomi. De som har förlorat sina jobb är oroliga att uppfylla sina räkningar, inklusive deras månatliga inteckning betalningar och undrar om det finns någon möjlighet för dem att delta i ett lån ändring program. Det är en giltig oro med tanke på att få ett lån vanligtvis kräver förmåga att återbetala lånet, vilket kräver att låntagaren att ha ett jobb för att tjäna inkomster.

Du är inte ensam om du finner det svårare att göra din månatliga inteckning betalningar. Miljoner amerikaner upplever samma problem som du står inför. Utestängning är ett skrämmande ord som du inte vill ha att överväga och det kan finnas andra alternativ som kommer att fungera bättre för dig och din familj. Känn dig inte skyldig om att vara i den situation som du befinner dig – det är inte ditt fel.

Arbetslösheten är inkomster och om du får förmåner arbetslöshetsförsäkringen, skulle detta vara något som en långivare skulle titta på medan överväger din ansökan om ett lån modifiering. Vad bankerna beräknar att avgöra dina kvalifikationer för ett lån medicinering är din skuld till tal – beloppet av din skuld i procent av din totala månadsinkomst.

Om du är orolig för att ansöka om lån modifiering medan arbetslösa, kan du vänta, men vänta inte för länge. När du har ett bra försprång på ett jobb som du känner kommer att panorera ut, kan det vara dags att ansöka om ett nytt lån eftersom dina chanser lån godkännande förbättras i direkt relation till din ekonomiska situation.

Om du har ett föredömligt arbete historia och träffa andra kvalifikationer din inteckning bank eller långivare, kan du uppnå ibland godkännande av lån modifiering. Detta kommer inte att vara fallet om du har haft en sporadisk yrkesbana eller om din senaste jobb var kortvarig.

Det finns ingen hård och snabb regel om godkännande för lån modifiering när du är arbetslös, oavsett om du får arbetslöshetsersättning inkomster. Medan du hoppas att din arbetslösa status bara skulle vara korta och tillfälliga, kan en långivare vill inte att anta att risken för att låna pengar utan möjlighet att betala tillbaka det.