kämpar med din inteckning 5 sätt att hålla utmätning på baystruggling med din inteckning 5 sätt att hålla utmätning i schack

Branschorganet rådet hypotekslångivare (KML) uppskattar att om inte åtgärder vidtas kommer några 75.000 fastigheter återtas under 2009.

? Men här är de goda nyheterna:

* Hjälp finns i form av statliga system
* Du kan skydda dina amorteringar med MPPI
* Du kan minska månatliga återbetalningar remortgaging

Så om du kämpar för att hålla jämna steg med dina amorteringar, här är fem sätt som kan hjälpa till att hålla utmätning i schack:
Ett. stöd för räntekostnader (SMI)

De som kämpar för att betala sina lån efter att ha förlorat sitt jobb kan kvalificera sig för SMI om de samtidigt får arbetslöshetsersättning. Enligt detta system, kommer regeringen att betala räntan på de första £ 200.000.

Regeringen har också minskat den tid som människor har att vänta på att sparka in, från 39 veckor till 13. Men undantag gäller och inte alla kommer att kvalificera sig för att få hjälp från systemet.
2. husägare inteckning stödsystem

Människor som inte kvalificerar sig för SMI kan få tillgång till husägare Scheme Mortgage Support. Människor som står inför en kortsiktig nedgång i deras lön på grund av att förlora sitt jobb eller ens bara deras övertid, kan ansöka om att få en del av sina räntekostnader skjutas upp till två år, med de pengar som läggs på deras samlade skulder.

Ordningen är sannolikt att hjälpa människor där bara en medlem av hushållet förlorar sitt jobb eller där förlusten av övertid gör familjens budget för hårt att hantera.
Tre. delat ägande

Personer som står inför utmätning kanske kan sälja en andel av sin egendom till en social hyresvärd i en delad equity affär eller ens sälja hela hem och hyra tillbaka.

Denna nya inteckning rescue system gör kämpande husägare att sälja sina fastigheter till icke-vinstdrivande bostadsföretag, och sedan förblir antingen som hyresgäster betalar en prisvärd hyra eller som ägare efter att ha fått ett lån från bostadsrättsföreningen för att bidra till att minska räntekostnaderna. Men det? Ar viktigt att notera att om du väljer att hyresförhållandet alternativet, kommer du inte längre äger hemmet.

Några av dessa delade ägarscheman har för närvarande endast begränsad täckning och inte alla kommer att kunna dra nytta av. Första anhalten för råd om ordningen är din kommun.
4. inteckning betalning skydd försäkring (MPPI)

För de som oroar sig över hur de skulle hantera om de inte var? T arbete, kan det vara värt att överväga att ta ut inteckning betalning skydd försäkring (MPPI).

MPPI täcker amorteringar om innehavaren är oförmögen att arbeta på grund av en olycka, sjukdom eller om de förlorar sina jobb.

Men politiken har oftast att vara i kraft under minst 120 dagar innan innehavaren förlorar sitt jobb / lön och kan gör anspråk. Detta för att undvika att personer som tar ut luckan efter att få vind deras arbetsgivare planerar nedskärningar.

Väl i kraft den politik betalar vanligtvis ut under högst 12 månader. De flesta MPPI politik har ganska standardvillkor efter ett initiativ från rådet av hypotekslångivare, så det viktigaste området där leverantörerna konkurrerar är priset.

Men, som med alla finansiella produkter, det alltid är viktigt att läsa det finstilta, särskilt som vissa politikområden utesluta vissa sjukdomstillstånd och majoriteten kommer inte att täcka befintliga sådana.

Om du? Re intresserad av en MPPI kan Confused.com citera dig på ett utbud av konkurrenskraftiga erbjudanden.
Fem. remortgage

Trots den nuvarande kredit torkan, det finns fortfarande några bra inteckning erbjudanden ute. Remortgaging till ett bättre avtal kan avsevärt minska din månatliga avbetalningar.

Även notera, även om du remortgage till en billigare affär, se till att du kan hålla upp de minskade återbetalningarna eller du fortfarande kan hotas av utmätning.
äntligen …

… Det är värt att veta att långivarna är skyldiga att behandla villaägare med betalningssvårigheter rättvist, och de kommer ofta att kunna hjälpa dig att hitta en tillfällig lösning för att göra återbetalningar mer överkomligt.

Så, om inför betalningssvårigheter ska ditt första steg vara att kontakta din inteckning leverantör för att se vad de kan göra för att hjälpa.