kämpar inteckning innehavare “rädd” för att diskutera problem

Människor kämpar för att betala sina lån är för rädda för att be om råd, har en expert sagt.

Många människor med paket hem kredit såsom tracker inteckningar som kämpar för att uppfylla sina återbetalningskrav i efterdyningarna av den globala ekonomiska nedgången är för rädda för att offentligt avslöja sina ekonomiska svårigheter.

Det är enligt Catherine Hearnden, chef på min inteckning Direct, som har sagt att nivån av oro upplevs av många villaägare med avseende på deras inteckning affär är sådan att de inte är villiga att tala ut om de problem de går igenom .

“De ser alla dessa saker om människor förlorar hus och de är rädda för att erkänna att de inte kan betala sina lån,” förklarade hon.

Ms Hearnden fortsatte med att konstatera att många individer väljer att “sticka huvudet i sanden” istället för att hantera eventuella kvarstående frågor som de känner att detta kommer att innebära “långivaren inte kommer att märka”.

Dessa kommentarer kommer efter offentliggörandet av en undersökning genomförd av YouGov på uppdrag av välgörenhetsorganisationen Shelter förra veckan (6 januari 2011), som fann att omkring två miljoner människor i hela landet har använt sitt kreditkort för att betala för antingen sin inteckning eller hyra på någon gång under de senaste 12 månaderna.

My Mortgage Direkt tjänsteman märkt denna statistik “mycket oroande” och uppmanade alla som är oroliga eller bekymrade över sin situation för att tala med sin finansiär förr snarare än senare för att undvika frågan okontrollerat.

Hon tillade att det “enda sättet” så många människor måste ha börjat låna för att ha råd sina återbetalningar är om deras personliga förhållanden hade förändrats.

“Vid vilken tidpunkt bör deras första anhalten vara att prata med långivaren, att inte börja använda kreditkort,” Ms Hearnden noterade.

Samtidigt visade rådet hypotekslångivare nyligen att antalet bostäder repossessions kommer att öka under 2011.